Divendres: Concentració nocturna i llum lila a Cornellà contra la violència masclista

L'Ajuntament de Cornellà a través del Centre d'Informació i Recursos de les Dones (CIRD) i el Consell de les Dones se suma a la iniciativa "La nit serà violeta", promoguda per la plataforma Feminista d'Alacant, consistent en una marxa nocturna en tot el país aquest divendres, 20 de novembre, per a manifestar-se contra la violència de gènere.

A Cornellà l'acte consistirà en una concentració en el Monument a la Dona de Cornellà en la plaça Catalunya (entre c/Miranda i Cristóbal Llargués), en el qual s'encendran espelmes amb l'objectiu de donar llum violeta a la nit. L'Ajuntament fa una crida a la participació ciutadana, a la qual es demana s'assisteixi amb una samarreta lila o un complement d'aquest color; amb l'objectiu d'omplir de llum violeta la nit i remarcar la declaració d'Emergència Feminista.
Es tracta d'un acte de declaració d'Emergència Feminista per a reivindicar el dret de les dones a transitar els carrers de nit amb total llibertat i a resguard de qualsevol tipus d'assetjament o agressió.

 


El mes de juliol passat, cada dos dies, una dona ha estat assassinada. Això ja no és una alerta. Declarem l'emergència feminista". Amb aquestes paraules, la Plataforma Feminista d'Alacant cridava el mes d'agost passat a la mobilització general contra la violència masclista el 20 de setembre. La iniciativa ha recorregut Espanya al llarg i a l'ample, i centenars de moviments, plataformes, sindicats i alguns partits polítics s'han unit a aquest anomenat que s'espera que tingui un seguiment massiu.


L'assassinat aquest dilluns de tres dones a Pontevedra a les mans de l'exparella d'una d'elles, ha tornat a posar el focus en la necessitat d'avançar en les mesures de prevenció i en aquelles contingudes en el pacte d'Estat aprovat al setembre de 2017 en el Congrés, però del qual moltes de les mesures continuen sense posar-se en marxa. Entre elles, les que tenen a veure amb reconèixer a totes les víctimes de violència de gènere.

Manifest 20S Emergencia Feminista