Condol de l'Ajuntament per l’assassinat de la cornellanenca Cristina Ortiz Lozano, víctima de violència masclista

L'Ajuntament de Cornellà vol expressar el seu sentit condol a la família de Cristina Ortiz Lozano, assassinada presumptament a mans de la seva exparella, Abdelaziz Ourzat El Yechioui, el passat 21 de setembre a Southampton, Regne Unit, on residia per motius laborals. Amb solidaritat amb la família i com a mostra de rebuig s'han declarat dos dies de dol, el dilluns 7 i el dimarts 8 d'octubre, en els que les banderes institucionals es col•locaran a mig pal. A més, tots els actes institucionals del dia 7 queden anul·lats.

Des del coneixement dels fets, l'Ajuntament ha aplicat el protocol de dol contra la violència masclista, posant a disposició de la família tots els recursos disponibles, entre ells l'atenció social, jurídica i psicològica necessària per afrontar aquest tràgic moment.

Seguint el protocol, s'ha respectat la voluntat de la família i totes les accions que es duguin a terme a la ciutat en mostra de rebuig i solidaritat s'han decidit de forma consensuada amb ella. Per aquest motiu, el proper dilluns, 7 d'octubre a les 19h, s'ha convocat una concentració silenciosa a la plaça de l'Ajuntament.

La corporació condemna i rebutja a través d'aquest comunicat qualsevol conducta no respectuosa amb les dones i principalment els gestos i actituds violentes, fent una crida a la conscienciació ciutadana. L'Ajuntament de Cornellà encoratja a tota la societat perquè respongui de manera contundent contra aquest tipus de violència i que tota la ciutadania faci pressió perquè no es toleri cap manifestació que la pugui justificar.

El consistori insisteix en fer saber a totes les dones que estan vivint aquest tipus de situacions que no estan soles, i que, davant de qualsevol indici de violència, demanin ajuda.

A Cornellà disposen del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones que ofereix informació, orientació i una atenció integral, social, jurídica i psicològica en aquestes situacions, i acompanya les dones que s'hi troben, a més de tenir un protocol i circuit contra la violència masclista vigent des de l'any 2000.