Connecta't amb Cornellà, la ciutat en línia amb tu

Cada dia t'ho posem més fàcil per estar al dia de tot el que passa a la teva ciutat: actualitat, agenda cultural i d'oci, esports, medi ambient, etc. L'Ajuntament de Cornellà posa a l'abast de la ciutadania una àmplia guia amb diferents perfils de xarxes socials municipals i eines d'interacció que et permeten mantenir-te connectat amb la ciutat:

http://ajuntament.cornella.cat/CatalegWeb/

Seguretat i espai públic

L'APP per a mòbils de Seguretat Ciutadana és una aplicació gratuïta que permet agilitzar la comunicació amb els cossos de seguretat, i oferir als usuaris una resposta ràpida per actuar en casos d'urgència.

Amb aquesta APP, els usuaris poden notificar incidències a la Guàrdia Urbana de manera àgil a través d'un missatge de text, de veu, una foto o un vídeo. També hi ha un servei de marcatge ràpid, essencial per a l'atenció d'emergències, i contingut pedagògic amb consells de prevenció del delicte, seguretat viària i primers auxilis. A més, quan està prevista una afectació viària important, els usuaris reben una alerta o notificació al seu mòbil.

D'altra banda, A Prop Teu és un projecte que vol facilitar el contacte de la ciutadania amb els regidors a través d’una plataforma digital que permet una comunicació amb l’Ajuntament, més propera, més àgil i més eficaç per plantejar incidències, queixes, suggeriments i propostes, que es gestionaran de forma centralitzada perquè arribin ràpidament als regidors, i donar-vos una resposta en el termini més curt possible.

Informació d'agenda

Si vols rebre setmanalment a la vostra bústia electrònica informació de Cornellà només heu d'omplir el formulari d'alta a la pàgina Cornellà al dia del web municipal. Pots triar aquells butlletins electrònics que més s'ajustin a les vostres inquietuds i interesos personals: el Bloc de l'Alcalde amb reflexions sobre l’actualitat de l’alcalde de Cornellà, així com agendes temàtiques d'activitats culturals, juvenils o esportives.

Per no perdre't res i planificar les teves sortides culturals en família, sol o amb amics, també tens una eina molt útil al teu servei: l'agenda Què fer a Cornellà. Pots subscriure't al butlletí electrònic, seguir-la a les xarxes socials, o descarregar la seva aplicació mòbil gratuïta que permet consultar la programació des dels smartphones.

I des de fa un any el butlletí municipal Cornellà Informa compta amb una pàgina de la xarxa social Facebook on es van penjant notícies d'interès vinculades a informacions de la revista en paper i també de la web municipal.

Participació i diàleg

Més enllà d'aquestes eines informatives, l'Ajuntament de Cornellà també promou la implicació de la ciutadania per corresponsabilitzar-se en algunes qüestions municipals, aprofitant el potencial de les noves tecnologies.

És el cas de Cornellà Opina, un espai web on es plantegen regularment diferents qüestions, de qualsevol transcendència, perquè els veïns i veïnes de Cornellà diguin la seva: amb quina proposta estan d’acord, o els sembla la millor i més adient. Està adreçada a qualsevol persona de Cornellà amb ganes d'opinar sobre temes de la ciutat.

I anualment, s'obre una convocatòria de pressupostos participatius, on la ciutadania pot presentar propostes que es podran incorporar al pressupost d'inversions de 2019, si resulten ser les més votades pels mateixos participants. Tot aquest procés es gestiona des del web dels Pressupostos Participatius.