Street Art a Cornellà, murals que donen vida a la ciutat

En els últims anys Cornellà ha treballat per a humanitzar la ciutat i generar noves formes de veure i entendre els espais públics i els equipaments. Amb aquest objectiu l'Ajuntament es va plantejar, entre altres actuacions, la iniciativa d'impulsar l'art al carrer i en paral·lel 'acolorir' i donar nova imatge a diferents espais a través de projectes comunitaris.

Per a posar-ho en marxa va comptar amb la col·laboració d'artistes locals i de la Factoria Artística de Cornellà (FAC), una associació d'artistes de la ciutat. Des de llavors, un total de 15 murals s'han integrat en les façanes o parets de diferents edificis cadascun d'ells amb un missatge i amb un valor comunitari. En aquest número us vam mostrar una ruta per aquests grans murals urbans plens de vida. Cadascun d'ells té un significat. T'apuntes a visitar-los? Et convidem a fer-los interactius i virals mitjançant les vostres fotos en les xarxes socials. Adjuntem un enllaç on podeu trobar-los. 

  Street Art a Cornellà

Si esteu interessats en el procés de creació d'aquests murals, actualment s'està treballant en un de nou al llarg del túnel del Tram on hi ha l'estació de Cornellà-Centre.

També cal afegir a aquest itinerari els murals realitzats en instituts de la ciutat amb motiu del darrer Cicle de la Pau que organitza el departament de Solidaritat i Cooperació. Es treballa el concepte de la PAU a través d’una reflexió del grup classe i entre tots es dissenya el grafiti i el pinten de manera col·lectiva.

Institut Esteve Terrades, mur del pati
Alumnes del CF Arts Gràfiques
Un es va fer al gener 2017 i l’altre al gener 2018. Tots dos amb Fundació Contorno Urbano

Institut Maria Aurèlia Capmany MAC, paret lateral que dóna al casal d’avis Sant Ildefons
Alumnes de 1er de Batxillerat Artístic.
Gener 2019. Fundació Contorno Urbano.

Institut Neus Català, mur del pati (foto)
Alumnes de 2n d’ESO.
Febrer 2019. Associació Difusor