35 anys de Còmics a Cornellà

Departament de Joventut

Cornellà es converteix en la ciutat del còmic entre el 4 de novembre i l'1 de desembre. Podreu gaudir de multitud de propostes, principalment exposicions, però també tallers i activitats en centres cívics, instituts, biblioteques, mercats, etc. El Castell acull, com és tradicional, l'exposició i lliurament de premis als guanyadors del Concurs de Còmics d'aquest any, que s'inaugura el divendres 8 de novembre.

Jaime Martin, autor d'obres com a “Sang de Barri” o “Mai tindré 20 anys” rebrà el premi Ivà a la seva trajectòria professional. El Concurs, que compta amb un important reconeixement nacional, ha passat de premiar dos a tres categories d'edat per a fomentar la participació dels més joves. Ha augmentat la participació d'autors locals i també destaca l'alta participació femenina.

Exposició del 35è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”
Del 8 de novembre a l’1 de desembre
Castell de Cornellà

El Castell acull, com és tradicional, l’exposició i lliurament de premis als guanyadors del Concurs de Còmics d’aquest any, que s’inaugura el divendres 8 de novembre,  a les 20 hores. Jaime Martin, autor d’obres com a “Sang de Barri” o “Mai tindré 20 anys” rebrà el premi Ivà a la seva trajectòria professional. El Concurs, que compta amb un important reconeixement nacional, ha passat de premiar dos a tres categories d’edat per a fomentar la participació dels més joves. Ha augmentat la participació d’autors locals i també destaca l’alta participació femenina.

Exposició “Mata-Hari i altres dones valentes” de Marika Vila.
Del 7 al 29 de novembre
Espai d'Art Moritz

També aquesta setmana s’inagura l’exposició dedicada a Marika Vila, una dibuixant que es va iniciar en el món dels còmics… quan les dones no es dedicaven a aquestes coses. Ella, i unes poques dones més, es van obrir camí en un àmbit minoritari i masculí. Inauguració dijous 7, a les 20 hores.

Visions de la Guerra Civil en Còmic
Del 3 de novembre al 15 de desembre
Museu Palau Mercader

Els autors de novel·les gràfiques Josep Salvia (“Cisco: una guerra, un país, un home”), Pablo Durá i Carlos Esquembre (“La brigada Lincoln”) i Fernando Llor i Rafael Vargas (“La peça”) presenten la seva visió d'alguns episodis significatius i excepcionals de la Guerra Civil espanyola, en el 80 aniversari de la seva finalització.

Durant aquesta setmana també s’estrenen fins a dotze exposicions més en altres sales i equipaments de la ciutat de Cornellà. A l’agenda de la web municipal i al programa podeu consultar totes aquestes propostes i els horaris de cadascuna:

Consulta a l’agenda les activitats de la Mostra del Còmic 2019
Descarrega el programa de la Mostra del Còmic 2019
Facebook: ComicsCornella