Els escolars de Cornellà celebren el Dia Internacional de la Infància

Departament de Polítiques de Família

"La ciutat dels Drets dels Infants" és el lema sota el qual aquest any els escolars del cicle superior de primària de Cornellà celebren el Dia Internacional de la Infància, en una jornada lúdica amb esmorzar i la realització de tallers reivindicatius dels Drets que culminarà amb un grup d'animació i espectacle. La data escollida recorda que els Drets de l'infant van ser proclamats l'any 1959 i van ser els precursors de la Convenció de les Nacions Unides aprovada el 20 de novembre de 1989, que va especificar, entre d'altres, el dret a ser informats, a participar en reunions, manifestacions i activitats culturals i a expressar la seva opinió.

El 20 de novembre a partir de les 9.15 h, la plaça de Sant Ildefons concentrarà els centres d'educació primària de Sant Ildefons, la Gavarra i el Pedró; i el 21 de novembre a partir de les 9.15 h, a la plaça de la Sardana, serà el torn dels escolars dels barris Riera, Centre, Almeda i Fontsanta-Fatjó. Un acte reivindicatiu dels Drets dels Infants on es realitzaran tallers i es llegirà un manifest de suport amb reflexions i propostes per part de membres del Consell d'Infants de Cornellà.

El Consell d'Infants de Cornellà es va constituir el dia 13 de juny de 2002. És un consell de participació infantil en el qual es dóna un espai als infants dels darrers cursos de primària per poder pensar, raonar, reflexionar, dialogar i fer propostes sobre aspectes que formen part de la seva vida quotidiana a la ciutat.

  Dia Internacional de la Infància 2019
  Pàgina del Consell d'Infants