S'activa una funció d’alerta immediata sobre violència masclista a l’APP de Seguretat ciutadana

Guàrdia Urbana

L’Ajuntament de Cornellà i l’empresa Einsmer posen en marxa un innovador sistema d’alerta immediata de l’APP M7 de Seguretat Ciutadana per millorar l’assistència a les dones en situacions  de violència masclista  o qualsevol persona que es trobi en situació d’assetjament.

Es tracta d’una iniciativa pionera que té com a objectiu impulsar mesures que millorin les actuacions de prevenció i atenció immediata en matèria de violència masclista. Per activar el servei totes les persones interessades s’han de registrar a l’APPM7 de Seguretat Ciutadana.

Dos nivells de seguretat

Aquest procediment té dos nivells de seguretat. El nivell 1 de seguretat és exclusivament per a dones en situació de violència masclista i amb ordres d’allunyament per part de les seves parelles o exparelles. L’alerta s’activa per diferents mecanismes depenent de l’smartphone, o bé pressionant el botó d’engegar/ o emergència, sense necessitat de desbloquejar-lo. 

En el nivell 2 de seguretat, l’alerta s’activa des de la pantalla d’inici del mòbil, amb un widget (estri) que quan es toca contacta directament a la central de comandament de la Guàrdia Urbana, sense necessitat de fer res més.
En tots dos casos, les alertes arriben de forma immediata a la Guàrdia Urbana i a través d’un geolocalitzador i  de rastreig s’activa un protocol d’assistència que porta a terme l’agent que es troba més proper a la persona afectada per atendre-la de la manera més ràpida possible. Les dades de l’usuari, mai es comparteixen. Només son visibles quan el ciutadà demana assistència i sempre per poder-li donar tota l’ajuda necessària.

En període de proves des de principis d’any

Aquest protocol i funcionalitats preventives contra la violència de gènere i assetjament han estat en període de proves des de principis d’any. En aquest temps, en el nivell de seguretat 2 (del nivell 1 de seguretat no es poden donar dades per temes de seguretat i confidencialitat) s’han registrat un total de 41 emergències relacionades amb violència masclista i assetjament.

Segons dades del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones de Cornellà (CIRD), en el que portem d’any un total de 102 dones de la ciutat han estat ateses per primera vegada com a nous casos de violència masclista. D’aquestes, 28 han interposat denúncies i 20 disposen d’ordres d’allunyament. I en total, actualment a la ciutat hi ha actives 80 ordres d’allunyament.

 

  Llegir la nota de premsa completa
  APP M7 de Seguretat Ciutadana