El comerç de proximitat, qualitat i confiança per a les compres de Nadal

Departament de Comerç i Turisme

La il·lusió del Nadal torna als carrers de Cornellà amb activitats de dinamització, personatges itinerants i diverses figures decoratives, per impulsar les compres nadalenques en els diferents establiments comercials del municipi, i així afavorir i dinamitzar l'economia local. Estem en l'època de més activitat comercial, per això és important fer servir el sentit comú i comprar amb responsabilitat. Apostar per la proximitat és garantia de qualitat, varietat, confiança i atenció personalitzada.

A més, cada any els comerciants i paradistes dels mercats de l'associació Cornellà Compra a Casa col·laboren amb l'Ajuntament en la decoració nadalenca que des el 28 de novembre llueix a les carrers de la ciutat. En aquesta ocasió s'ha ampliat la il·luminació al llarg de l'avinguda de el Parc i l'avinguda de Sant Ildefons, com sempre amb bombetes sostenibles i de baix consum.

Animació nadalenca

Fins al 4 de gener, per fomentar la cohesió social del comerç de proximitat, al voltant de les 12.00 del migdia i a la tarda a les 17.30 hores, podreu trobar diverses sorpreses en els principals eixos comercials i mercats de la ciutat: animació musical, un tricicle, una locomotora, animals itinerants, fins i tot un elefant gegant amb patges reials que repartiran caramels. A més, per tota la ciutat hi haurà gran varietat d'elements decoratius il·luminats amb els que podreu fer-vos divertides fotos i interactuar, sempre posant atenció per no causar danys en les figures i que les puguem gaudir moltes més anys. Tornen el Mag Maginet i les seves bústies, els arbres dels desitjos, les boles de Nadal, el ren, la marmota... juntament amb un pingüí, un ós patinador i un osset Teddy interactiu, entre altres.

Consum responsable

Un consum responsable implica no malgastar, controlar el que comprem i els diners que gastem, però també contribuir a la sostenibilitat del medi ambient. Aquests són alguns consells a tenir en compte: evita embalatges innecessaris, utilitza les teves pròpies bosses o carret de la compra i no descuidis el reciclatge. Aprofita els serveis que proporciona l'Ajuntament, com l'espai La Re-parada per reparar petits electrodomèstics que no funcionin bé abans de desfer-te'n, i col·labora amb la Botiga Solidària de Cornellà portant aliments i productes bàsics per fer arribar el Nadal a totes les llars.

Més seguretat als eixos comercials

En aquesta època també es posa en marxa un dispositiu especial de seguretat, al voltant dels eixos comercials, i en les hores de major afluència de públic (entre 17.00 i 20.30 hores), amb l'objectiu de crear un efecte dissuasori i atendre ràpidament qualsevol incidència. Aquest dispositiu és conegut com "Operació Grèvol" i ofereix consells als comerciants sobre les mesures de seguretat a adoptar durant aquests dies, en què s'incrementa l'activitat a les botigues.