Una ciutat sostenible, horitzó dels pressupostos 2020

L'Ajuntament de Cornellà ha aprovat els pressupostos per a l'any 2020, que ascendeixen a 87,3 milions d'euros, i sumant les empreses municipals (Procornellà) i l'Institut Municipal de Radiodifusió arriba als 103 milions d'euros. Els comptes municipals s'han aprovat amb els vots favorables de PSC i En Comú-Movem Cornellà, l'abstenció de Podem i els vots en contra de Ciutadans i ERC.

Els comptes municipals, que augmenten un 2,41% respecte a l'exercici anterior, són uns pressupostos continuistes segons l'alcalde, Antonio Balmón: "Els pressupostos són prudents, com no pot ser d'altra manera, ja que ens trobem en un llindar de recessió, però tot i això, apostem per consolidar els nous equipaments i les infraestructures del municipi per garantir uns bons serveis a la ciutadania, a més d'apostar per la política ambiental".

Pensats per fer front a la situació d'incertesa econòmica, els pressupostos contemplen mesures de promoció de l'ocupació i l'activitat empresarial, a més de mantenir els recursos socials per protegir les persones més vulnerables i la cohesió social de la ciutat. La defensa de l'educació i la cultura, amb l'entrada en funcionament de les noves biblioteques a Fontsanta-Fatjó i Almeda i amb un nou impuls a l'Escola d'Humanitats, és un altre dels pilars dels comptes municipals, que també estan pensats per evitar el deteriorament de l'espai públic i apostar pel medi ambient, continuant amb el desplegament del projecte Cornellà Natura.

Es tracta d'uns pressupostos responsables amb les necessitats de la ciutat, que destaquen per un nivell zero d'endeutament, fruit de l'estratègia política municipal d'invertir d'acord amb els recursos disponibles. d'aquesta manera, la despesa per a l'exercici 2020 estarà finançada en un 66% amb recursos propis, i el 33% restant a partir de transferències i subvencions d'altres administracions.

Més de 5 milions d'inversions

Les inversions previstes inicialment són de 5,098 milions d'euros, lleugerament superiors a les de l'any passat, i es destinaran, fonamentalment, a les propostes sorgides dels pressupostos participatius i a diferents projectes del 'Cornellà Natura on destaca el "Vies verdes per a bicicletes" que estarà cofinançat amb els fons FEDER de la Unió Europea. A més, les inversions també tenen previst mantenir els equipaments i infraestructures de la ciutat amb intervencions en les instal·lacions esportives, a les escoles bressol i les escoles.

 

  Llegeix el reportatge complet al Cornellà Informa