L'Ajuntament de Cornellà es personarà com a acusació particular contra els detinguts pels aldarulls de l'Espanyol-Athletic

L'Ajuntament de Cornellà es personarà com a acusació particular en la causa contra les cinc persones detingudes pels Mossos d'Esquadra com a incitadors dels aldarulls i autors de vandalisme, alteració de la convivència i agressions físiques succeïts el passat dissabte, 25 de gener, instants abans del partit de futbol entre el RCD Espanyol i l'Athletic Club de Bilbao.

Després de consultar si era viable jurídicament, l'Ajuntament ha decidit personar-se a la causa, mitjançant querella o a través d'una intervenció adhesiva, és a dir, compareixent al procediment com a conseqüència de l'oferiment d'accions que realitzi el jutjat corresponent.

El consistori ja va emetre un comunicat lamentant els fets i condemnant els actes violents que s'havien generat entre grups minoritaris radicals d'aficionats dels dos equips. A més del rebuig a qualsevol tipus de violència en els partits de futbol i en qualsevol àmbit, també es van denunciar els crits racistes contra el jugador Iñaki Williams. Els camps de futbol i la rivalitat entre equips no justifica cap tipus d'expressió ni conducta d'odi ni violència.

     
  Comunicat del 25 de gener de 2020