Activitats i rutes saludables per mantenir-se en forma a qualsevol edat

Tenir hàbits saludables i practicar exercici de forma regular són factors fonamentals per al manteniment d'una adequada qualitat de vida. per a això és important l'alimentació equilibrada i poder realitzar exercici apropiat per a cada edat.

Per a les persones grans de Cornellà hi ha moltes alternatives perquè puguin realitzar activitats esportives saludables, que a més potencien l'estat d'ànim i fomenten les relacions interpersonals. Des dels serveis socials
es programen activitats de forma regular d'estimulació i activitat física de tot tipus. Però en els últims anys, s'han impulsat noves opcions per desenvolupar a l'aire lliure i s'han creat espais i col·locat aparells pensats específicament per promoure la mobilitat i practicar exercicis de diferent intensitat.

Al llarg dels diferents parcs i espais públics de la ciutat es poden trobar elements per estar en forma, com circuits saludables (als parcs de la Ribera, de Can Corts, del Canal de la Infanta i de Can Mercader), que inclouen aparells de fitness amb baranes de seguretat; així com àrees amb pedals. Així mateix, moltes de les activitats programades al "Vine a Fer Esport Salut" es s'adapten a l'edat i capacitat de qualsevol persona.

 

     
ÀREES D'EXERCICIS
Av. Baix Llobregat / Ctra. Sant Boi
Av. Baix Llobregat / Francesc Layret
Parc de la Ribera
Plaça Extremadura
Av. Salvador Allende
Carrer del Penedès
Parc de Can Mercader
Parc del Canal de la Infanta
Parc de Can Corts
ÀREES AMB PEDALS
Av. Sant Ildefons / Av. Salvador Allende
Plaça del Pallars
Plaça de Catalunya
Parc de la Ribera
Carrer del Garraf / Av. República Argentina
Carrer de Joan Arús / Carrer de la Dàlia
Camp de les Aigües
Plaça de Francesc Layret
Plaça de la Figuera
Parc de Can Corts
Plaça de Gandesa
Plaça Josep Tarradellas

Rutes saludables

En els últims anys s'han creat una sèrie d'itineraris d'intensitat baixa o moderada que recorren els barris de la ciutat, i que es poden realitzar caminant, corrent, fent marxa nòrdica, etc. No cal cap preparació especial i a més permet conèixer els parcs i l'entorn natural de la ciutat. La guia "Cornellà a Peu" està editada en paper i també es pot trobar a aquesta web. Són un total de cinc rutes: una per barri de Fontsanta, una altra pel barri Centre, una pel parc Agrari, una altra per Sant Ildefons i una altra, anomenada Can Mercader o "del colesterol", que transcorre per Can Mercader i la zona de la torre de la Miranda.

 

  Guia CORNELLÀ A PEU
     

Vine a fer Esport Salut

El programa Vine a Fer Esport Salut! ja té en marxa les més de 200 activitats programades des de gener i fins a abril de 2020. Es tracta de propostes d'exercici físic i de salut a l'aire lliure en diferents parcs i espais públics de Cornellà, totes elles gratuïtes i guiades per un monitor per facilitar l'activitat. L'objectiu és promoure una vida activa a nivell psicològic i social, trobar-se en millors condicions i disminuir el risc de malalties.

 

  Activitats VINE A FER ESPORT SALUT gener-abril 2020