L’Ajuntament de Cornellà reservarà 500.000 euros del pressupost de 2021 a projectes proposats per la ciutadania

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat té previst destinar als Pressupostos Participatius 500.000 euros dels comptes municipals de 2021. Per cinquè any consecutiu, s’obre a la participació ciutadana una part del pressupost per incentivar la col·laboració ciutadana en la gestió municipal i contribuir a una adequada planificació dels recursos municipals.

En aquesta cinquena edició el consistori  ha actualitzat les bases de participació amb l’objectiu d’ajustar-se a les demandes de la ciutadania i als nivells reals d’execució. Un dels aspectes diferencials d’aquesta edició es la promoció de la participació de les generacions més joves, generant partides específiques per a aquest col·lectiu per tal de fomentar els valors de la participació i el civisme entre infants i joves.

Així, la quantitat total és dividirà en tres parts:

  • 345.000 euros, com a màxim, que aniran destinats a projectes proposats pel conjunt de la ciutadania de Cornellà de Llobregat, major de 16 anys i empadronada al municipi, en data anterior a la d’aprovació de les bases.Hi haurà un pressupost màxim per proposta de 115.000 euros.
  • 55.000 euros, com a màxim, que aniran destinats a projectes proposats pel Consell d’Infants de Cornellà de Llobregat.
  • 100.000 euros, com a màxim, que aniran destinats a projectes de joves d’edats compreses entre 16 i 30 anys, empadronats al municipi en data anterior a l’aprovació d’aquestes bases.

Els pressupostos participatius tenen com a objectiu fomentar la transversalitat dins de l’Ajuntament com a forma d’organització municipal i , alhora, desenvolupar una eina que permeti tant conèixer quines són les necessitats i prioritats de la població per planificar els recursos municipals, com millorar  l’eficiència i la transparència en la gestió.

Durant els mesos de febrer i març s’ha obert un procés informatiu a entitats, Consells Municipals i Consells Escolars, entre d’altres, per tal d’explicar el període o procés de participació. Cada persona podrà presentar un màxim de dues propostes, seguint uns criteris d’obligat compliment i sempre emmarcades en l’àmbit d’inversions, és a dir, tot allò que l’Ajuntament pot construir o adquirir.

Presentació de propostes de l’1 al 30 d’abril

Entre l’1 i el 30 d’abril es podran presentar els projectes. Per participar-hi només caldrà està empadronat a Cornellà, ser major de 16 anys i estar registrat a la web.

 

  Llegir la nota de premsa completa
  Web dels Pressupostos Participatius