Cornellà acollirà el I Congrés Internacional de Plogging

Departament d'Esports

Els dies 13 i 14 de març es celebrarà a Cornellà de Llobregat el BCN Plogging Congress, el primer Congrés internacional d’aquesta modalitat esportiva que combina les sortides actives a la natura amb la recollida de brossa del medi natural.

La primera jornada acollirà diferents taules rodones amb representants d’entitats que practiquen aquesta activitat, una tendència global d’esportistes amb consciència ambiental. Entre els ponents destaca el fundador de la modalitat esportiva, el suec Erik Alhström, qui al traslladar-se a viure a Estocolm a l’any 2006 va detectar un paisatge ple d’escombraries en les seves sortides amb bicicleta, esport que practica assíduament. Al passar un dia rere un altre per les mateixes zones i veure que la brossa continuava al mateix lloc, va començar a recollir-la ell mateix. Des d’aquest inici fins avui en dia la pràctica del plogging ha anat en augment, i és la història d’aquest moviment cada cop més global de la que parlarà en la seva intervenció.

En el Congrés també hi participarà el sector educatiu, que abordarà el paper dels més joves davant els reptes del canvi climàtic, el sector empresarial per parlar de la nova economia vinculada a la salut i al medi ambient, i finalment es farà una taula rodona amb polítics, que explicaran què s’està fent des de l’administració pública en aquest camp.

El Congrés s’ha presentat el 27 de febrer a Cornellà en una roda de premsa presidida per l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, acompanyat per la coordinadora del Congrés Teresa Ferrés, i el moderador del mateix: l’esportista, aventurer i emprenedor Albert Bosch.

  Llegeix la nota de premsa completa