S'activa l'alerta de Protecció Civil davant la previsió de fortes ventades

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, estem en situació d’alerta per vents per la qual cosa és posible que hi hagi episodis de fort vent a tot Catalunya.

L'afectació de l'episodi serà generalitzada a tota Catalunya durant el dia d'avui i amb tendència a la baixa aquest vespre. Es donarà principalment a les comarques de la Catalunya central i al litoral central sud. Es podran superar ratxes de vent de 100 km/h.

Consells d'autoprotecció per a la població:

A casa
* Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
* Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l'exterior
* Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, la decoració nadalenca, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
* No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
* Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
* Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.

Si heu de conduir
* Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.
* Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
* Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.
* Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
* Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

 

Notícies de Protecció Civil
@emergenciescat