L’AMB i l’Ajuntament presenten el projecte dels dos futurs aparcaments d’intercanvi del municipi

Cornellà tindrà dos aparcaments d’intercanvi metropolitans, coneguts com a park&ride (P+R). Aquests dos espais, amb places dedicades per a usuaris del transport públic, es posaran en marxa en les properes setmanes al carrer Sevilla i a la gran superfície Llobregat Centre per facilitar l’intercanvi modal entre el vehicle privat i el transport públic. D’aquesta manera, se sumaran als sis park&ride metropolitans que ja estan funcionant en altres municipis de la metròpolis de Barcelona, mitjançant l'app AMB P+R.

Ubicació estratègica: intercanviador de Cornellà
Concretament, el park&ride del centre comercial Llobregat Centre disposarà d’un total de 100 placesper a aquest servei. Pel seu emplaçament, serà el primer aparcament d’intercanvi metropolità fora la via pública. A banda, el Llobregat Centre esdevindrà el primer centre comercial de Catalunya que destina places a l’aparcament d’intercanvi.

En el cas delpark&ride ubicat al carrer Sevilla, comptarà amb un total de 40 places d’aparcament.

Aquests dos emplaçaments, amb 140 places en total, estan ubicats estratègicament al voltant de l’intercanviador de Cornellà per facilitar l’intercanvi modal dels vehicles privats amb el transport públic. Exactament, amb els autobusos metropolitans (67, 68, 94, 95, L52, L74, L75, L77, L82, L85, N13 i N14), el tramvia (T1, T2), el metro (L5, Cornellà Centre) i Rodalies (R1, R4). Aquestes connexions entre transports permetran enllaços ràpids i directes amb el centre de Barcelona i amb diversos municipis del Baix Llobregat.

Funcionament del servei i app AMB P+R
Per fer serviraquests dos estacionaments, els usuaris s’hauran de registrar al servei a través de l’app d’aparcaments d’intercanvi metropolitans P+R, ipodran aparcar-hi gratuïtament el seu vehicle. Hauran d’iniciar el servei a través de la mateixa app i podran viatjar amb qualsevol mitjà de transport públic.

El park&ride del Llobregat Centre, que funcionarà de 7.30 a 23.00 hores,entractar-se d’un aparcament dins d’un recinte privat requereix un petit pas previ addicional, a diferència de la resta d’aparcaments d’intercanvi metropolitans, que són a l’espai públic: en aquest cas, a banda de realitzar el registre al servei d’aparcaments d’intercanvi metropolitans i gestionar-lo a través de l’app, els usuaris hauran de fer una inscripció prèvia (una única vegada), ja que l’accés a l’aparcament i les places són limitades. Aquest tràmit es farà mitjançant un formulari web de l’AMB, i estarà disponible en les properes setmanes

  Llegir la nota de premsa completa
  Aparcaments d'intercanvi AMB P+R