Cornellà, ciutat ciutat defensora de Drets Humans

Departament de Cooperació i Solidaritat

Cornellà de Llobregat acollirà la jornada inaugural de la desena del projecte Ciutats Defensores de Drets Humans a la seva edició de primavera. Aquesta serà el proper 25 de març a la sala Àgora, del Museu AGBAR.

Des de el 25 de març i fins al 3 d’abril, els sis activistes de drets humans procedents de Sudàfrica, Uganda, Colòmbia, Filipines, Brasil i El Salvador, participaran en diferents actes a dotze municipis de Catalunya per explicar les seves vivències i la seva lluita per millorar el coneixement, la promoció i la defesa del  Drets Humans i l’importància del suport internacional a les seves lluites.

Dels sis activistes, tres són els defensors/es convidats aquest any a realitzar intervencions amb la ciutadania de Cornellà de Llobregat:

  • Karla Avelar: Reconeguda defensora dels drets de les persones LBGTI al Salvador.
  • Maria Sol Taule: advocada defensora dels Drets Humans que treballa a Karapatan i defensa drets civils i polítics.
  • Dimir Viana: Activisme artístic en la defensa dels DDHH i el medi ambient.

Ciutats Defensores de Drets Humans és un projecte conjunt entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau amb la participació d’Ajuntaments e institucions catalanes que contribueixen a donar visibilitat i protecció a persones que posen en perill les seves vides i llibertat per reivindicar drets que són universals.

Per a més informació de aquest projecte, podeu consultar la web https://ciutatsdretshumans.cat