L'Ajuntament de Cornellà redueix l'activitat a la ciutat per evitar la propagació del Coronavirus

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha decidit prendre una sèrie de mesures preventives per contenir l'expansió del coronavirus (malaltia COVID-19). En primer lloc s'ha activat la fase d'alerta del Pla específic municipal per a risc sanitari (DUPROCIM), i a més d'aplicar mesures de protecció a la ciutadania als diferents equipaments i serveis municipals, s'ha decidit reduir l'activitat a la ciutat fins al proper 29 de març.

Aquesta reducció té l'objectiu d'evitar les aglomeracions de persones i així reduir les possibilitats de contagi, i es concreta, entre d'altres mesures, en:
 • Posposar tots els actes institucionals de l'Ajuntament de Cornellà, i les activitats de les entitats de la ciutat.
 • Suspendre totes les activitats i programacions de caire cultural, esportiu, educatiu i recreatiu organitzades per l’Ajuntament o en espais tancats de titularitat municipal. Això inclou:
  • Els Jocs Escolars i les activitats extraescolars dins dels recintes escolars
  • Els serveis de la Ludoteca, esplais, serveis d'Espai Nadó i Espai Familiar
  • Les activitats i tallers que es desenvolupen a centres cívics, biblioteques i Citilab
  • Les Aules d'Estudi municipals
  • Els mercats ambulants (de dimarts i dijous), el mercat de pagès i el mercat d'intercanvi.
 • Tancar, temporalment, els següents equipaments: els casals d'avis, L'Auditori de Cornellà, Auditori de Sant Ildefons, la sala d'exposicions del Museu Palau Mercader, el Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), les biblioteques municipals, l'Escola Municipal de Música i l'Escola Virolai, i totes les instal·lacions esportives municipals, llevat de les seus de les entitats per a la realització de les seves activitats ordinàries de funcionament.
 • Recomanar a la població que no organitzi ni participi en esdeveniments que reuneixen a una gran quantitat de persones.

A aquestes mesures se suma el tancament de tots els centres educatius, escoles bressol, col·legis i instituts del municipi tal com va decretar ahir la Generalitat de Catalunya.

De tota manera, l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat vol fer una crida a la població de la ciutat perquè segueixi mantenint la calma, ja que es tracta només d'accions preventives amb dos objectius principals: contenir l’expansió del nou coronavirus, limitar-ne la incidència, i protegir sobretot les persones més vulnerables, la gent gran i amb malalties cròniques.

A conseqüència de les especials característiques d'aquest brot, és important remarcar que les mesures aquí assenyalades estan subjectes a constants canvis segons l'evolució de la situació a nivell general.

L'Ajuntament de Cornellà anirà informant de l'actualització de les mesures preventives que s'apliquin a la ciutat a través d'aquesta mateixa web.

Informació actualitzada el 13/03/2020 a les 13.45 AM

     
  Canal Salut: consulteu les darreres novetats sobre el brot de coronavirus
  Informació i algunes recomanacions per protegir-se del contagi