No t'oblidis de reciclar també durant el confinament

El més probable és que durant aquests dies de confinament, els residus hagin augmentat a casa; però continua sent important recordar que la població els ha de reciclar per a millorar el nostre medi ambient, i per a contribuir al compliment dels objectius de sostenibilitat que la Unió Europea ha marcat per als pròxims anys. Segons la normativa continental, totes les localitats dels estats membres haurien de reciclar el 55% dels seus residus abans del 2025, ampliant aquesta xifra progressivament fins arribar al 60% de recollida selectiva l'any 2030.

Aquestes xifres encara estan força lluny dels índexs de Cornellà. L'any 2018, la ciutat va produir 35.697,70 tones de residus, de les quals es van poder reciclar el 30,59%. Cal tenir en compte que la nostra localitat és una de les ciutats que menys residus produeix de tota l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Concretament, cada cornellanenc i cornellanenca va produir 1,12 kg d'escombraries al dia durant el 2018, però amb una poca quantitat relativa de la fracció orgànica. La població ha d'incrementar la separació selectiva de les restes orgàniques, perquè gràcies a elles, es pot produir biogàs, una de les energies renovables del futur.

Cornellà és a la cua de la província de Barcelona quant a percentatge de reciclatge sobre el total de residus, i la situació es podria agreujar aquests dies on tota la família és a casa i el volum de residus s'incrementa. És per aquesta raó que l'Ajuntament de Cornellà fa una crida a la responsabilitat social i mediambiental, i també demana civisme per a complir amb els horaris d'ús dels contenidors. D'aquesta manera, tot i que les brigades de neteja i de desinfecció s'han incrementat com a mesura excepcional pel COVID-19, entre tots i totes hem de contribuir al manteniment de la ciutat per a què aquesta estigui més neta.

  HORARIS DE RECOLLIDA I RESIDUS QUE VAN A CADA CONTENIDOR