L'Ajuntament Cornellà està oferint suport psicològic a les persones més vulnerables de la ciutat

L'Ajuntament de Cornellà, amb la col·laboració del Centre d'Higiene Mental i del centre Khepra, ofereix suport psicològic a aquells ciutadans i ciutadanes que pateixen quadres d'ansietat o de decaiguda emocional arran de l'actual situació d'alarma sanitària pel contagi del Coronavirus.

Aquests casos es detecten durant els contactes telefònics que un equip de professionals de l'Ajuntament desenvolupa diàriament a persones grans que viuen soles o que es troben en una situació de vulnerabilitat durant el confinament. Amb aquestes trucades, a banda de conèixer les seves necessitats bàsiques, també es detecta la seva situació de salut física i mental. Algunes d'aquestes persones expliquen sentir ansietat o estar tristos i se les deriva als psicòlegs del Centre d'Higiene Mental o a la psicòloga del Centre d'Informació i de Recursos per a les Dones.

Durant la primera setmana del confinament i tenint en compte la situació d'estrès inicial, es van haver de derivar quatre ciutadans. En aquests moments i arran de l'ampliació del confinament, es comencen a detectar més casos de que estan desanimades, i amb aquest servei de suport psicològic es vol garantir un bon estat de salut en tots els nivells de les persones grans.

[Foto: pexels.com]