Neteja diària i desinfecció de les zones més sensibles de la ciutat

L'Ajuntament de Cornellà ha reorganitzat i reorientat els serveis de manteniment i neteja de la ciutat en funció de les actuals circumstàncies excepcionals generades per la crisi de la COVID-19. La neteja es fa diàriament, incidint especialment en les zones de màxima afluència de persones, vies principals de la ciutat, mercats, i amb especial atenció al voltant de comerços com forns i farmàcies.

Es realitza la neteja i desinfecció de grans vials i voreres de la ciutat amb vehicles de baldeig mecànics i equips i vehicles d'hidropressió a grans vials com ara la carretera d'Esplugues, avingudes Salvador Allende, Alps, Sant Ildefons o Baix Llobregat, entre d'altres. S'han ampliat les brigades de neteja i desinfecció dels contenidores, i es fa una neteja i buidatge diari de les papereres, a més del reforç diari a les zones sensibles, les ja mencionades i centres mèdics, serveis socials municipals, residències i grans supermercats.

La UME desinfecta les residències de gent gran de Cornellà

La Unitat Militar d'Emergències (UME) va ser el dia 30 a Cornellà per a garantir la desinfecció de totes les residències de gent gran de la ciutat. En total, la unitat militar es va encarregar de netejar els set centres geriàtrics del municipi, tant de titularitat pública com privada. Són la Teresa Duran, Jaume Nualart, Sanitas, Clínica Sant Jordi, Blau Almeda, Sant Jordi i Can Rovira. També van netejar els tres mercats municipals de Cornellà.

Tot plegat forma part del dispositiu nacional contra la propagació de la COVID-19, que consisteix en esterilitzar els espais que poden ser un focus de contagi d'aquesta malaltia.