Cornellà commemora el Dia Mundial de l’Art amb un repàs a l’art urbà

A Cornellà commemorem el Dia Mundial de l'Art fent un reconeixement a tots els artistes de la ciutat que amb el seu talent enriqueixen el patrimoni cultural del municipi. En aquest àmbit una de les iniciatives més innovadores dels darrers anys ha estat la creació de grans murals urbans per humanitzar els espais públics, realitzats amb la col·laboració d'artistes locals i de la Factoria Artística de Cornellà (FAC).


Celebrem aquest Dia Mundial de l'Art propossant-vos un recorregut virtual per aquests murals, més d'una desena, que han omplert de color façanes o parets de diferents edificis, cadascun d'ells amb un valor comunitari i un missatge, una poesia o un fragment d'un text que convida a la reflexió. I tots ells conformen l'itinerari batejat com l'Itinerari Street Art.
Un exemple són les pintures de la plaça de Sant Ildefons creades per les artistes Pilar Ruiz, llicenciada en Belles arts, i Marta Cárdenas Rosell, professora d'art a Esplugues i pintora muralista especialitzada en el retrat i el color. A més, amb cadascuna d'elles ha col·laborat una escriptora aportant textos propis. També s'han realitzat murals en la façana de l'Auditori, en la plaça de la Estació o en la seu de CCOO i recentment un a l'intercanviador del Tram fruit de la col·laboració amb l'AMB.

Cada vegada són més les empreses i els comerços que compten amb aquests artistes per a decorar els seus establiments, així com entitats d'altres municipis. A més, des de fa 3 anys, la FAC està treballant amb els joves artistes del Maria Aurèlia Capmany, a través d'un projecte que fomenta la creativitat i dona veu i visibilitat a les noves generacions.

STREET ART A CORNELLÀ