L'Ajuntament reforça la desinfecció d'avingudes i carrer amb la tornada a l'activitat econòmica d'una part de la població

L'Ajuntament de Cornellà ha reforçat el servei de desinfecció de la ciutat, donada la incorporació a l'activitat econòmica d'una part de la població amb l'objectiu de controlar la propagació del COVID19. A les mesures ja preses en l'inici de la crisis sanitària, quan es va reestructurar tot el servei, se suma ara la destinació de quatre equips de matí i tarda per desinfectar amb aigua a pressió i una dissolució de clor les avingudes i carrers de major mobilitat de vianants de cada barri, un cop per setmana.

També s'augmenta la desinfecció a l'entorn de centres mèdics, farmàcies, serveis municipals oberts, mercats municipals i grans supermercats i parades de transport públic, que son els espais on es detecta més moviment de persones.

Aquest reforç de la desinfecció de la ciutat s'afronta amb la reincorporació del 75% de la plantilla, ja que fins ara, una part estava en confinament preventiu.

El servei de recollida de residus es manté.

El servei reestructurat des de l'inici de la crisi sanitària
Des que es va decretar l'estat d'alarma, el 14 de març, l'Ajuntament va reestructurar el servei de neteja donada la baixada d'ús dels espais públics així com la necessitat de desinfecció de les zones de més alta incidència com els punts de contenidors i zones de gran freqüència de pas. I es van establir quatre objectius atenent prioritaris:

-Neteja i desinfecció de grans vials i voreres de la ciutat: amb vehicles de baldeig mecànics i equips i vehicles d'hidropressió a grans vials coma ara la carretera d'Esplugues, avingudes com Salvador Allende, Alps, Sant Ildefons o Baix Llobregat, entre d'altres.

-Ampliació de les brigades de neteja i desinfecció dels contenidors: es fa especial incidència en pentinar l'entorn de les zones de contenidors perquè no hi hagi residus fora, a més de reforçar el servei de neteja dels mateixos.


-Neteja i desinfecció diària a zones sensibles com ara l'entorn del centres mèdics, serveis socials municipals, residències de gent gran, mercats municipals i grans supermerats i residències de gent gran.

-Neteja i buidatge diari de papereres: servei diari de neteja de les papereres i buidatge.