Les farmàcies estan distribuint mascaretes entre la ciutadania des de dilluns

Des de dilluns 20 d’abril s'estan distribuint mascaretes de tipus quirúrgic 2R de triple capa a través de les farmàcies de tot Catalunya. L’adquisició es farà de forma individual i després de mostrar la targeta sanitària. 

Aquest tràmit s’emmarca en la campanya "Mascaretes/Salut”, que preveu repartir fins a 14 milions de mascaretes. D'entrada, només se’n dispensarà una unitat per persona, que serà gratuïta, i més endavant hi haurà la possibilitat d’adquirir-ne una altra. Els usuaris podran accedir a una segona mascareta abonant 0,76€, que es correspon amb el preu fixat per a la campanya.

MOLT IMPORTANT:

  • Des del departament de Salut es demana a la ciutadania que no vagi de forma massiva a les farmàcies i trenqui el confinament només per anar a buscar la mascareta. Cal tenir en compte que totes les mascaretes que no es dispensin es reservaran per als professionals sanitaris.
  • Els 14 milions de mascaretes es repartiran a les farmàcies de forma esglaonada durant 6 setmanes. Aquesta setmana se’n distribuirà un milió i mig i les següents la quantitat s’anirà incrementant. La distribució es farà per tot el territori, proporcionalment a la població.
  • Es prega a la ciutadania adquirir les mascaretes amb responsabilitat social. És important que les persones vulnerables i les que s’hagin incorporat una altra vegada a la feina siguin les primeres en poder accedir-hi. D’altra banda, també es demana anar a les farmàcies que en facin la dispensació de forma gradual per no generar cues o aglomeracions per evitar possibles contagis. 

 

Més informació:

  Comunicat del Departament de Salut
  Bloc del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona
  Com s'han d'utilitzar les mascaretes
  Recomanacions generals per a l'ús de mascaretes
     

Foto: Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona