El Centre d’Empreses Procornellà ofereix un servei d’informació a empreses i autònoms sobre ajuts pel COVID19

El Centre d'Empreses Procornellà posa en marxa avui dilluns, 27 d'abril, un nou servei d'informació adreçat a empreses i autònoms de Cornellà sobre els ajuts més rellevants que poden demanar per pal•liar els efectes provocats per la crisi del Covid 19 en les seves empreses i negocis. Fins ara els tècnics de l'equipament municipal assessoraven sobre ERTES, cessament d'activitat i petició d'ajudes econòmiques als emprenedors allotjats al Centre i al Viver d'Empreses i als usuaris del servei de gestoria però, a partir d'avui, informen gratuïtament també a la resta d'empresaris i autònoms del municipi.

Entre d'altres, s'oferirà informació respecte a mesures de diferent tipus com ara expedients de regulació temporals, prestacions per tancament d'activitat, aplaçaments de moratòria a la seguretat social, mesures fiscals i/o ajornament de tributs, mesures de financiació per pimes i autònoms o subvencions, entre d'altres.

La forma per accedir-hi a aquest servei d'informació és demanant cita prèvia online a través del correu electrònic: cempreses@procornella.cat , per telèfon en el 93 474 80 42 de dilluns a divendres de 8h a 20h o clicant en l'enllaç habilitat en el portal www.centredempresesprocornella.cat en l'apartat d'ajuts Covid 19.

Es tracta d'un servei d'informació sobre els ajuts més rellevants, no d'assessorament ni de tramitació. La voluntat és posar a l'abast dels emprenedors, autònoms i pimes un resum dels ajuts més rellevants per fer front a les dificultats econòmiques i financeres sorgides per l'efecte de la crisi del COVID 19.

El Centre d'Empreses Procornellà està vinculat a l'empresa municipal de promoció social, urbana i econòmica de l'Ajuntament de Cornellà i té com a finalitat crear i mantenir ocupació a través del foment de l'esperit emprenedor i innovador i del suport a la creació i consolidació d'empreses a la ciutat.


Pla de xoc econòmic de 3,6 milions d'euros
D'altra banda, a finals de març, l'Ajuntament de Cornellà va aprovar un Pla de Xoc Econòmic urgent per als mesos d'abril i maig amb l'objectiu de fer front a les conseqüències socials i econòmiques produïdes per la crisi del COVID-19 en el teixit empresarial, en l'àmbit laboral, social i en el conjunt de la ciutadania.
El Pla agrupa un conjunt de mesures fiscals i econòmiques d'emergència que suposarà un cost per a les finances municipals de 3.630.000 euros en aquests dos primers mesos. La resposta econòmica del consistori s'estructura en tres línies d'actuació: mesures fiscals, mesures de protecció dels llocs de treball de les empreses contractades i creació d'un fons de contingència.

INFORMACIÓ SOBRE AJUTS PER A PIMES I AUTÒNOMS PEL COVID19
PLA DE XOC ECONÒMIC DE L'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ