La Deixalleria municipal i la mòbil recuperen el seu horari habitual

La Deixalleria municipal i la deixalleria mòbil tornaran a funcionar en horari normal a partir d'aquest dilluns 11 de maig, després de què es drecretés l'estat l'alarma sanitària per la Covid-19 i es modifiqués el seu horari.

La Deixalleria municipal està situada en el carrer del Progrés número 18-20 i obre de dilluns a divendres, de 9 a 14h i de 16 a 19.30h. El cap de setmana està oberta només en horari de matí, de 10h a 14h, i només tanca els dies festius. Pel que fa a la deixalleria mòbil, aquesta varia la seva ubicació cada dia visitant tots els barris al llarg de la setmana. A la següent taula podràs consultar la localització de la deixalleria mòbil:

Aquest és un espai públic on es recullen per separat els elements que ja no són útils a casa i que es poden reciclar, però que no es poden abocar als contenidors ordinaris. Un exemple són les càpsules monodosi de cafè, les piles, les radiografies o l'oli de fregir usat. Durant el 2019, la Deixalleria municipal va recollir 2.447.606,5 kg de residus, la gran majoria, runes (el 45,6%) i fusta (el 24,1%). 

Què puc portar a la Deixalleria?

Cal destacar que el perfil de l'usuari de la nostra deixalleria és un veí o veïna particular. L'any passat, van haver-hi 13.341 usuaris ala deixalleria de Cornellà, dels quals, el 58% van ser particulars i el 20%, petits comerciants. La Brigada municipal i la petita indústria són els altres usuaris. És un servei gratuït per als particulars i molt econòmic per als petits industrials i comerços. A més dels beneficis mediambientals, portar residus a les deixalleries té una bonificació de fins el 14% en la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus.