2.887 sancions a Cornellà per l'incompliment de les restriccions per evitar la COVID-19

La Guàrdia Urbana de Cornellà, la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra han aixecat 2.887 actes per l'incompliment de les restriccions relacionades amb la prevenció de la COVID-19 des del 16 de març, amb la declaració de l'estat d'alarma, i quan es va fer efectiu el Decret municipal de mesures excepcionals relacionades amb aquesta situació d'alerta sanitària.

Del total d'actes, 1.720 actes han estat aixecades per la Guàrdia Urbana, 1.103 pels Mossos i 64 per la Policia Nacional. Cal destacar que les actes s'envien directament al Ministeri de l'Interior que determina, tipifica i gestiona les sancions que s'han d'interposar.

Prop de 400 sancions s'han imposat el mes de maig ja durant l'inici del desconfinament progressiu, a persones que no compleixen les mesures de seguretat decretades (mantenir la distància, sortir en les franges horàries corresponents, etc.) per evitar un rebrot dels casos de contagi de la malaltia. Només aquest cap de setmana, la Guàrdia Urbana ha aixecat 24 actes a adults, 2 a menors, i 1 a un establiment comercial. 

Campanya d'inspecció als comerços, establiments de serveis i d'hosteleria

Des del 4 de maig, els comerços i locals de servei de menys de 400 metres quadrats poden obrir al públic. La mesura, inclosa dins la fase 0 del pla de desescalada aprovada pel govern espanyol, també permet la recollida de productes als comerços amb cita o comanda prèvia, i la recollida de menjar per emportar als bars i restaurants de la ciutat.

Un equip de 10 tècnics de l'Ajuntament de Cornellà, que actua segons les directrius dels departaments de Salut, Activitats i Guàrdia Urbana, ha realizado inspeccions a tots els que han optat per obrir per informar els comerciants de les mesures concretes que han d'adoptar. Els establiments han d'aplicar un seguit de mesures d'higiene, seguretat, aforament i prevenció encaminades a reduir el risc de la propagació de la COVID-19 entre la ciutadania i entre el personal, segons el decret aprovat pel govern central.

A les visites de l'equip tècnic de l'Ajuntament de Cornellà comproven que es compleixen aquestes normes per part de tothom i també revisen els bars i restaurants que poden obrir per preparar menjar per emportar, per assegurar que les condicions del personal, de cara als clients i de manipulació són les adequades.