3.600 sancions a Cornellà per l'incompliment de les restriccions per evitar la COVID-19

La Guàrdia Urbana de Cornellà, la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra han aixecat gairebé 3.600 actes per l'incompliment de les restriccions relacionades amb la prevenció de la COVID-19 des del 16 de març, amb la declaració de l'estat d'alarma, i quan es va fer efectiu el Decret municipal de mesures excepcionals relacionades amb aquesta situació d'alerta sanitària.

Del total d'actes, 2.247 actes han estat aixecades per la Guàrdia Urbana, i la resta, més de 1.300, principalment pels Mossos i també per la Policia Nacional. Cal destacar que les actes s'envien directament al Ministeri de l'Interior que determina, tipifica i gestiona les sancions que s'han d'interposar.

Unes 1.100 del total de sancions s'han imposat el mes de maig ja durant l'inici del desconfinament progressiu (les anomenades fase 0 i fase 1), a persones que no compleixen les mesures de seguretat decretades (mantenir la distància, sortir en les franges horàries corresponents, etc.) per evitar un rebrot dels casos de contagi de la malaltia.

A més, des del 4 de maig, quan Cornellà de Llobregat va entrar en la fase 0 i es van aixecar algunes restriccions a l'obertura de comerços i locals de serveis no essencials, així com de bars i restaurants amb certes condicions, s'hi han realitzat inspeccions per informar-los de les mesures d'higiene, seguretat, aforament i prevenció que han d'adoptar els establiments i sancionar també qualsevol incompliment greu.