Pla municipal per a garantir la protecció social de les persones dotat amb 2.777.500 euros

L'Ajuntament de Cornellà tirarà endavant, amb el consens de tots els grups polítics representats al consistori, un Pla municipal per a garantir la protecció social de les persones que s'ha dotat inicialment amb 2.777.500 euros, i que està inclòs al paquet de mesures socials, fiscals i de mobilitat posat en marxa per a afrontar els efectes de la Covid-19 a la ciutat.

Una gran part del pressupost, 1.000.000 d'euros, es destinarà a un nou Fons Social Extraordinari a l'exercici 2021 per a poder fer front a les situacions de vulnerabilitat social i econòmica que es puguin generar. 

La resta de la dotació econòmica s'ha dividit en dos blocs, 1.147.500 euros per a les persones més vulnerables i desfavorides que disposen de menys recursos per a fer front a la situació que estem patint, i 630.000 per a promocionar i ajudar el comerç de proximitat, un dels sectors més afectats per l'estat d'alarma, ja que la gran majoria ha hagut de parar la seva activitat econòmica.

Cohesió social i estímul econòmic

El nou pla té com a objectiu reduir l'impacte social i econòmic produït per aquesta crisi, i per això s'estructura en dos blocs: el primer, destinat a donar suport a les persones més vulnerables que disposen de menys recursos i possibilitats per poder fer front a una situació excepcional i extraordinària com la que estem vivim. Aquí s'hi inclou el milió d'euros destinat al nou Fons Social Extraordinari, dotar els Plans d'Ocupació Local per als propers exercicis amb 600.000 euros, amb la finalitat d'ampliar el nombre de persones beneficiàries de la mesura, un Pla d'Ajudes Fiscals destinat a persones físiques, i a activitat econòmica de proximitat dotat amb 250.000 euros, i garantir la prestació de serveis d'emergència social (a beneficiaris d'àpats de menjador, d'àpats a domicili de persones grans i dependents...) amb 175.000 euros així com reforçar els recursos de la Botiga Solidària (amb 57.500 euros addicionals), entre d'altres mesures.

El segon bloc s'adreça a donar suport a l'activitat comercial de proximitat, integrada pel comerç, els autònoms i les petites empreses. Inclou, entre d'altres, la comercialització d'un 'bonus compra a casa' per donar suport al comerç de proximitat (programa dotat amb 300.000 euros), un fons per a ajudar a complementar despeses extraordinàries realitzades pel comerç de proximitat per afrontar la pandèmia (dotat amb 240.000 euros), i la  creació d’una plataforma 'market-place' i d’un servei de logística, per impulsar el comerç local en la seva orientació a la compra online i al servei a domicili (dotat amb 90.000 euros). També es reforcen programes existents com la Quota 0, el pla d'ocupació 6+6, o els programes d'assessorament energètic.