Festa Major solidària per homenatjar tots els qui han lluitat contra la COVID-19

La Festa Major de Cornellà d'aquest any 2020 és diferent, perquè les circumstàncies són diferents. La majoria d'activitats són a través de les xarxes socials, o per fer individualment o en família, o per seguir des de casa, perquè les mesures restrictives per fer front a la pandèmia de la COVID-19 així ens hi obliguen.

Però, per sobre de tot, s'ha volgut fer una Festa Major solidària, en record de les víctimes que ens ha deixat la malaltia, i també en homenatge a totes aquelles persones que han estat lluitant contra ella.

Pregó de Festa Major - divendres 20.15 hores

El Pregó de la Festa Major es farà un divendres i no un dijous com és tradició. Serà el 12 de juny a les 20.15 hores. S'haurà de seguir de manera interactiva, a través dels comptes d'Instagram @queferacornella i @culturacornella. D'aquesta manera, s'eviten les aglomeracions de persones a l'entorn de la plaça de l'Església.

El Pregó es dedicarà a totes les persones que estan lluitant contra el coronavirus i de manera simbòlica, hi haurà infants, persones adultes i gent gran, perquè tota la societat, tots i totes hem lluitat contra la COVID-19 de manera directa o indirecta, fins i tot restant confinats a casa.

Concert solidari - dissabte 20.00 hores

La música no podia faltar a la Festa Major, tot i que aquest any s'adapta a les circumstàncies i, com la majoria de les propostes, serà virtual. D'aquesta manera, el dissabte a les 20.00 hores, us heu de connectar als comptes d'Instagram @queferacornella i @culturacornella, així com al canal de Youtube de l'Ajuntament, cornellaweb, per a visualitzar el concert solidari on grups de música i cantants del Baix Llobregat coneguts internacionalment tocaran i cantaran per a recaptar fonts en favor de la nostra Botiga Solidària.

Els artistes que han confirmat la seva participació són: RUE -també coneguda com Ruth Jové- cornellanenca, guanyadora del concurs La Veu de Cornellà i participant de diversos concursos televisius; Carlos Right, espluguenc i concursant d'Operación Triunfo 2018, és autor del disc "Atracción" amb el nou single "Prisionero"; Nerea Rodríguez, també ex concursant d'Operación Triunfo 2017 i natural de Gavà, actualment triomfa protagonitzant el musical "La Llamada"; Nil Moliner, de Sant Feliu de Llobregat, està preparant en aquests moments la seva gira "Bailando en la batalla" i en el concert solidari d'aquest dissabte presentarà un tema inèdit; i Estopa, que ens oferiran un concert íntim en favor de la causa solidària. A més d'aquesta llista d'artistes del Baix Llobregat, també s'ha sumat a la iniciativa Miki Núñez, de Terrassa, que va ser company de Carlos Right al concurs televisiu i va representar Espanya a Eurovisió l'any 2019, i que també tocarà en favor de la Botiga Solidària.

El concert estarà presentat per Jordi Évole i Tony Aguilar, dos grans de la comunicació nascuts a Cornellà, i per periodistes de Ràdio Cornellà.

Caminada popular - dissabte 8.00 hores

L'esport també és una part important de la Festa Major i aquest any, la cita esportiva la tenim el dissabte 13 de juny a les 8.00 hores amb una caminada popular solidària sota el lema "Cornellà segueix bategant".

La proposta consisteix a sortir a caminar pel nostre barri, entre les 8.00 i les 11.00 hores, amb mascareta i en grups reduïts de fins a 15 persones -límit durant la fase 2- i mantenint les distàncies de seguretat. A cada barri, s'habilitarà un punt de record on es podran deixar missatges, flors o d'altres objectes adreçats a totes les víctimes del coronavirus.

Per a participar en aquesta caminada, es proposa que abans de sortir de casa, ens dibuixem una flor o un cor verd, que el pengem a la nostra samarreta i que ens fem una foto per a penjar-la a les nostres xarxes socials.

#FMCornella2020

 @QFerACornella / @culturacornella

 @queferaCornella / @culturacornella

 @queferacornella / @culturacornella