S'obre la convocatòria per a participar a la tercera fase de l'actual Cornellà Open Future

El programa d'incubació Cornellà Open Future ha obert una nova convocatòria als emprenedors i emprenedores que vulguin participar en la fase 3 de l'actual edició. El període per a presentar les sol·licituds és del 15 de juny al 10 de juliol. En aquesta etapa del programa, la fase Seed, es treballa perquè els projectes admesos en el Cornellà Open Future (COF) surtin al mercat, i té una durada de tres mesos, del 16 de setembre al 16 de desembre de 2020.

Les persones que estiguin interessades a participar en aquesta nova convocatòria poden formalitzar la seva inscripció, com a persona individual o com a equip, amb una idea de negoci ja validada i amb domicili fiscal o d'activitat actual a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Un altre dels requisits és que els projectes que es presentin tinguin una base digital o tecnològica. Les sol·licituds es poden presentar a través de l'adreça https://cornella.openfuture.org i cal tenir en compte que el programa està subvencionat completament i gestionat per l'equip tècnic del Centre d'Empreses Procornellà, amb més de 25 anys d'experiència incubant més de 200 iniciatives empresarials anuals.

El COF està emparat per la plataforma global Telefònica Open Future en la recerca d'startups tecnològiques de tot el país. En les edicions anteriors, el COF ha incubat un total de 36 projectes, dels quals, un 40% continuen en actiu i han generat una trentena de llocs de treball. El projecte local es divideix en tres fases: en la primera, la fase LAB, els 8 projectes escollits inicialment van treballar durant tres mesos per a definir el seu model de negoci. A la segona fase, que és l'actual i que rep el nom de PRE-SEED, consisteix en validar el model de negoci. En aquests moments, dels 8 projectes inicials, continuen 5 i amb la nova convocatòria que s'ha obert ara, s'afegiran 10 projectes de tots els que es presentin, i d'entre aquests 15, es triaran un mínim de 5 i un màxim de 10 per a ser finalistes i passar a la fase 3.

Tots els projectes que participin en la tercera fase del COF tenen la possibilitat de participar en la segona edició dels Premis Metropolitans de Suport a la Innovació, sempre que aquests guardons es puguin celebrar en aquesta situació d'incertesa per la Covid-19.

El COF té la seva seu a la Hub "La Piràmide" ubicat en el carrer Joan Fernández i Comas de Cornellà i funciona, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà i Telefònica, des del 2016, a través del Centre d'Empreses Procornellà amb l'objectiu de fomentar la creació d'empreses de base digital o tecnològica i captar el talent de la zona.