Cornellà entra a la fase 3 del desconfinament

Des del dijous 18 de juny Cornellà de Llobregat és a la fase 3 del desconfinament, que amplia l'aixecament d'algunes de les mesures destinades a prevenir contagis i contenir l'epidèmia de la COVID-19, i ens acosta a la situació definida com a "nova normalitat" que haurà de regir l'activitat social i pública a partir d'ara.

El Govern Central ha establert una sèrie de mesures generals per a aquesta fase, en la qual estan incloses Cornellà i tot Catalunya. De tota manera, tant el govern autonòmic com el mateix ajuntament poden incloure especificitats en alguns detalls de la desescalada.

Mesures de l'Ajuntament de Cornellà

L'Ajuntament de Cornellà també segueix prenent mesures per adequar-se al procés de desescalada i de tornada progressiva a la normalitat. A més de les que es detallen aquí, es manté la suspensió d'activitats a l'espai públic fins al 31 d'agost. 

  • S'obren de nou els jocs infantils i pistes esportives, a partir de divendres 19. Cada nit, seran desinfectats pels serveis de manteniment municipals. 
  • La Guàrdia Urbana continua fent seguiment i control de les diferents disposicions establertes en matèria de mobilitat de persones i de vehicles. També es continua fent seguiment de les mesures vigents en establiments comercials i terrasses.
  • Es mantenen les tasques de neteja i desinfecció dels espais públics.
  • A partir del 23 de juny, obren de nou els mercats ambulants, amb el 50% de les parades habituals, i noves mesures de seguretat i higiene. També tornarà a obrir el Mercat de Pagès dels diumenges a Can Mercader.
  • Obren de nou el Museu Palau Mercader (28 de juny) i la sala d'exposicions del Castell (22 de juny), amb l'aforament restringit.
  • S'han obert també el Centre Cívic Sant Ildefons i el vestíbul del Centre Cultural Joan N. García-Nieto per facilitar la gestió de la Targeta Rosa als seus usuaris.
  • Del 25 de juny al 23 de juliol obriran les escoles bressol La Trepa i Lindavista. 
  • La setmana vinent també obren les piscines municipals, i els centres de fitness del PELL i Can Mercader. La piscina exterior del PELL ho farà la primera setmana de juliol perquè s'hi estan finalitzant unes obres.
  • Altres instal·lacions esportives que es comencen a obrir, un cop s'incorporen les mesures obligatòries d'higiene i seguretat, són els camps de futbol, pavellons, estadi, rocòdrom i agility de Can Mercader. La resta ho farà progressivament.

Normes generals

Ja hi ha lliure circulació a tot Catalunya, perquè totes les seves regions sanitàries es troben en fase 3. 

Es permeten les reunions de fins a 20 persones, mantenint la distància de seguretat.

S'eliminen les franges horàries restringides per a tothom.

Ja es permet l'obertura de tots els locals i establiments comercials, però amb l'aforament limitat al 50% i horaris preferents per a persones majors de 65 anys, entre altres limitacions específiques.

Als bars i restaurants, dins del local, l'aforament ha d'estar limitat al 50%. Les terrasses a l'aire lliure han d'estar limitades al 75% de la seva capacitat.

Es permet l'obertura limitada de museus, sales d'exposicions, cinemes, teatres, instal·lacions esportives...

Això sí, cal mantenir les mesures de seguretat habituals: portar mascareta higiènica (tant al transport públic, com en espais públics tancats, o també oberts si no és possible mantenir la distància mínima de seguretat entre persones), així com les recomanacions de rentar-se freqüentment les mans.