Cornellà deixa enrere les fases del desconfinament i entra en la 'nova normalitat'

Des del divendres 19 de juny Cornellà de Llobregat, a l'igual que tot Catalunya, ha deixat enrere les fases de desescalada de les mesures restrictives del confinament i comença a ser vigent el que s'ha anomenat 'fase de represa' o nova normalitat.

Les mesures vigents des de la declaració de l'estat d'alarma, que acaba aquest 21 de juny, han estat destinades a prevenir contagis i contenir l'epidèmia de la COVID-19; com la possibilitat de contagi segueix present, en aquesta situació de "nova normalitat", cal mantenir les mesures de seguretat habituals: mantenir una distància física mínima de seguretat entre persones o grups de persones, portar mascareta higiènica (tant al transport públic, com en espais públics tancats, o també oberts si no és possible mantenir la distància de seguretat), i rentar-se freqüentment les mans.

Amb la finalització de l'estat d'alarma, la Generalitat de Catalunya s'encarrega de la gestió de la desescalada, i determinarà la normativa aplicable a cada sector progressivament, sota la supervisió de les conselleries de Salut i d'Interior.

Mesures de l'Ajuntament de Cornellà

L'Ajuntament de Cornellà també segueix prenent mesures per adequar-se al procés de desescalada i de tornada progressiva a la normalitat. A més de les que es detallen aquí, es manté la suspensió d'activitats a l'espai públic fins al 31 d'agost. 

 • S'obren de nou els jocs infantils i pistes esportives, a partir de divendres 19. Cada nit, seran desinfectats pels serveis de manteniment municipals. 
 • La Guàrdia Urbana continua fent seguiment i control de les diferents disposicions establertes en matèria de mobilitat de persones i de vehicles. També es continua fent seguiment de les mesures vigents en establiments comercials i terrasses.
 • Es mantenen les tasques de neteja i desinfecció dels espais públics.
 • A partir del 23 de juny, obren de nou els mercats ambulants, amb el 50% de les parades habituals, i noves mesures de seguretat i higiene. També tornarà a obrir el Mercat de Pagès dels diumenges a Can Mercader.
 • Obren de nou el Museu Palau Mercader (28 de juny) i la sala d'exposicions del Castell (22 de juny), amb l'aforament restringit.
 • S'han obert també el Centre Cívic Sant Ildefons i el vestíbul del Centre Cultural Joan N. García-Nieto per facilitar la gestió de la Targeta Rosa als seus usuaris.
 • Del 25 de juny al 23 de juliol obriran les escoles bressol La Trepa i Lindavista. 
 • La setmana vinent també obren les piscines municipals, i els centres de fitness del PELL i Can Mercader. La piscina exterior del PELL ho farà la primera setmana de juliol perquè s'hi estan finalitzant unes obres.
 • Altres instal·lacions esportives que es comencen a obrir, un cop s'incorporen les mesures obligatòries d'higiene i seguretat, són els camps de futbol, pavellons, estadi, rocòdrom i agility de Can Mercader. La resta ho farà progressivament.

Normes generals de l'etapa de represa

La nova etapa implica que la ciutadania és la responsable d'adoptar les mesures necessàries per evitar la generació de riscos de propagació de la infecció de la COVID-19, així com la pròpia exposició a aquests riscos, i ha d'adoptar les següents mesures de bàsiques de protecció individual i col·lectiva:

 • Higiene freqüent de mans.
 • Higiene de símptomes respiratoris (evitar tossir directament a l'aire, tapar-se la boca amb la cara interna de l'avantbraç en aquests casos i evitar tocar-se la cara, nas i ulls).
 • Manteniment de grups de convivència habitual al més estables possible, minimitzant els contactes socials diaris per evitar la multiplicació de possibles cadenes de transmissió.
 • Distància física interpersonal de seguretat.
 • Ús de mascareta quan no sigui possible mantenir la distància física interpersonal de seguretat.
 • Preferència pels espais a l'aire lliure per a la realització d'activitats.
 • Ventilació correcta dels espais tancats.
 • Neteja i desinfecció de les superfícies.

     
  ETAPA DE REPRESA
  DECRET 63/2020, de 18 de juny, de la nova governança de l'emergència sanitària provocada per la COVID- 19 i d'inici de l'etapa de la represa al territori de Catalunya
  RESOLUCIÓ SLT/1429/2020 del departament de Salut