Cicle de persones refugiades

L'any 2001 les Nacions Unides va declarar el 20 de juny el Dia Mundial de les Persones Refugiades, és per això, que cada juny intentem no deixar en l'oblit el que estan patint els refugiats i refugiades, persones desplaçades forçosament, sol·licitants d'asil i apàtrides, prenent consciència de què nosaltres hi tenim molt a dir i a fer.

Cada any el Departament de Solidaritat i Cooperació,  juntament amb entitats, biblioteques i escoles impulsa un programa on tota la ciutadania pot conèixer i sensibilitzar-se amb aquesta situació de crisi mundial; durant el CICLE DE PERSONES REFUGIADES ocupem espais de la ciutat amb exposicions i diferents activitats relacionades amb la realitat que viuen milers de persones d'arreu del món (tallers als centres escolars de la ciutat, taules rodones, actuacions teatrals...).

Enguany, la pandèmia causada per la covid-19 ens impedeix oferir el programa com en d'altres anys i ens obliga a mantenir una distància física, però ens resistim a una distància social.

A la nostra ciutat hi ha entitats que dia rere dia treballen perquè el món sigui més acollidor i ara més que mai no hem d'oblidar-nos d'aquelles lluites pels drets humans que encara continuen.

Us convidem a participar en el següent acte virtual dia internacional de les persones refugiades divendres 19 de juny a les 18:00 hores al YouTube del projecte JUSUR.