L'1 de juliol es posa en marxa el primer park&ride de Cornellà, al costat de l’estació de rodalies

L'1 de juliol, l'AMB i l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat han posat en marxa el primer aparcament d'intercanvi metropolità del municipi, P+R Cornellà Estació, ubicat al costat de l'estació de Rodalies.

Aquest nou park&ride,amb 40 places dedicades per a usuaris del transport públic, al carrer Sevilla, facilita l'intercanvi modal entre el vehicle privat i el transport públic. D'aquesta manera, se suma als sis park&ride metropolitans que ja estan funcionant en altres municipis de la metròpolis de Barcelona, mitjançant l'app AMB P+R.

L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha destacat el paper de l'administració a l'hora de fomentar nous comportaments en els desplaçaments pel territori: "Des de les administracions hem de facilitar solucions per fomentar una mobilitat més sostenible, que mica en mica, contribueixin a canviar els nostres hàbits a l'hora de desplaçar-nos i d'aquesta manera, fer-nos tots corresponsables de la millora de la qualitat de l'aire, tant per qüestions medi ambientals com de salut".

Ubicació estratègica: intercanviador de Cornellà

Properament, també s'activarà el park&ride del centre comercial Llobregat Centre, que disposarà d'un total de 100 places per a aquest servei. Per la seva ubicació, serà el primer aparcament d'intercanvi metropolità fora la via pública. A banda, el Llobregat Centre esdevindrà el primer centre comercial de Catalunya que destina places a l'aparcament d'intercanvi.

Els dos emplaçaments, que sumen 140 places en total, estan ubicats estratègicament al voltant de l'intercanviador de Cornellà, un dels més important de la metròpolis, per facilitar l'intercanvi modal dels vehicles privats amb el transport públic. Exactament, s'hi poden agafarautobusos metropolitans (67, 68, 94, 95, L52, L74, L75, L77, L82, L85, N13 i N14), tramvia (T1, T2), metro (L5, Cornellà Centre) i Rodalies (R1, R4). Aquestes connexions entre transports permetran fer enllaços ràpids i directes amb el centre de Barcelona i amb diversos municipis del Baix Llobregat.

Funcionament del servei i app AMB P+R

Per fer servir aquests dos estacionaments, els usuaris s'hauran de registrar al servei a través de l'app d'aparcaments d'intercanvi metropolitans P+R, i podran aparcar-hi gratuïtament el seu vehicle. Hauran d'iniciar el servei a través de la mateixa app i podran viatjar amb qualsevol mitjà de transport públic.

  Llegeix la nota de premsa completa 
  Aplicació AMB P+R