L’Ajuntament demana responsabilitat amb les mesures de seguretat de la COVID-19 per a evitar més rebrots

Segons les dades facilitades pels serveis públics de Salut, a Cornellà hem passat de 9 contagis per coronavirus a 38 en una setmana. Aquest increment ens ha de posar en alerta activa i conscienciar-nos de la importància de respectar les mesures de seguretat per evitar nous contagis que serien perjudicials per a la nostra salut i per a l'economia de la ciutat.

En aquest sentit, recordar que a Catalunya és obligatori l'ús de la mascareta a la via pública a partir dels 6 anys i que, tot i estar fora de l'estat d'alarma, s'han de seguir mantenint totes les mesures de prevenció de la Covid-19. Totes les persones haurien d'extremar la higiene de les seves mans, rentant-les sovint i fent servir gels desinfectants. També cal mantenir una distància física d'1,5 m i les reunions familiars o amb amics s'haurien de limitar. Fins que la crisi sanitària pel coronavirus no acabi, la vida pública i les activitats de lleure de la població haurien de reduir-se per a evitar el contacte amb altres persones i reduir així el cercle de possibles focus de propagació de la malaltia.

A Cornellà, s'estan duent a terme diferents iniciatives per a garantir la salut pública, com ara la desinfecció constant de carrers, parcs infantils i mobiliari urbà. La Guàrdia Urbana reforça la seva presència als carrers per a controlar que es compleixin aquestes mesures, amb la col•laboració d'equips d'educadors cívics que informen la ciutadania. També s'ha implantat una senyalització demanant que els vianants circulin pel costat dret, a més de reduir el temps d'espera dels semàfors per a evitar aglomeracions de persones. L'Ajuntament també ha readaptat diferents carrers del municipi per a ampliar, de manera excepcional, la xarxa pedalable de Cornellà dotant així de més carrils bici a la ciutat per a fomentar l'ús de la bicicleta en detriment del transport públic, un dels focus de contagi de la Covid-19.

Per fer front a la situació, l'Ajuntament de Cornellà i el Departament de Salut de la Generalitat han creat una comissió de gestió i coordinació per la Covid-19, que es reunirà diàriament per fer seguiment dels casos que es detectin i aplicar les mesures que siguin necessàries. Els professionals d'ambdues administracions treballaran de forma conjunta per atendre a les persones i famílies afectades per aquesta malaltia i assegurar-se que segueixen el confinament correctament per evitar nous rebrots a la ciutat. L'Ajuntament s'ha ofert a col·laborar amb personal municipal per reforçar l'actuació comunitària per contenir la propagació dels contagis, i ha demanat que els casos que es detectin puguin fer-se les proves PCR de forma ràpida perquè tinguin el seguiment mèdic necessari el més aviat possible.