Noves restriccions a Cornellà per a evitar un rebrot de contagis de la COVID-19

El Govern de la Generalitat ha demanat a tots els ciutadans de l'àrea metropolitana de Barcelona que es quedin a casa si no és "imprescindible". Es tracta d'una mesura emmarcada en l'activació de la fase d'emergència del PROCICAT (Pla de Protecció Civil de Catalunya) davant el repunt de contagis de la malaltia COVID-19 en alguns municipis durant els darrers dies. 

Es recomana a la població limitar els desplaçaments; romandre al seu domicili, i limitar la circulació per les vies d'ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes, és a dir, ús obligatori de la mascareta, distància física mínima sempre que sigui possible, i rentar-se les mans amb freqüència.

En quant a les activitats que són d'obligat compliment, se suspèn l'obertura al públic d'equipaments culturals com ara arxius, de locals i establiments on es desenvolupen espectacles públics, com ara teatres, cinemes i esdeveniments esportius, activitats lúdiques, recreatives, parcs d'atraccions i parcs recreatius infantils en recintes tancats, activitats esportives, com ara gimnasos, i dels locals i establiments d'oci nocturn, com ara sales de festa i discoteques, i qualsevol altre que impliqui un interacció d'un nombre important de persones que pertanyen a grups de convivència diferents per l‘increment del risc de transmissió comunitària.

En general, cal limitar l'activitat social al màxim:

  • No fer trobades o reunions de més de 10 persones, tant en l'àmbit privat com públic, excepte en les activitats laborals o en el transport públic.
  • Cal evitar desplaçar-se a les segones residències, a la platja o a d'altres espais similars.
  • També s'imposen algunes restriccions a les activitats comercials, a les activitats culturals, esportives i d'oci, i limitacions a l'aforament en l'àmbit de l'hosteleria i la restauració.

  RESOLUCIÓ SLT/1746/2020 de 17 de juliol, per la qual s'adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19

Consulteu les disposicions de Protecció Civil per a més detalls sobre les limitacions.

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat també ha fet una crida a la ciutadania perquè respecti aquestes noves mesures, ja que per poder tornar el més aviat possible a la nova normalitat és fonamental actuar amb responsabilitat i amb l'estricte compliment de les mesures higièniques i de seguretat.