Oberta la nova convocatòria del 36è Concurs de Còmic Ciutat de Cornellà

Els amants dels còmics estan d'enhorabona perquè, un any més, torna el Concurs de Còmic "Ciutat de Cornellà" que permet que il·lustradors i il·lustradores d'entre 12 a 30 anys, amb formació o sense, puguin presentar les seves obres inèdites i ser valorades per un jurat qualificat. El certamen, que arriba aquest 2020 a la seva trenta-sisena edició, manté les característiques habituals. Es repeteixen les tres categories: la júnior, per a dibuixants que a data de 31 de desembre de 2020 tinguin entre 12 i 14 anys; la juvenil, per a joves que a finals d'any tinguin entre 15 i 17 anys; i la sènior, per a il·lustradors/es que a 31 de desembre tinguin entre 18 i 30 anys.

Com sempre, el tema és lliure, però es demana que els personatges siguin originals, de creació pròpia i inèdita i que el contingut de les obres no atempti contra la dignitat de les persones i dels animals. Es poden presentar en català o castellà, en format DIN-A3 en blanc i negre o en color. Els treballs s'hauran d'enviar per correu postal al Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cornellà, al c/ Mossèn Jacint Verdaguer 16-18 (baixos interior), 08940 Cornellà de Llobregat.

Aquí podeu consultar les bases completes de la convocatòria

El termini per a presentar les obres acabarà el 4 de setembre de 2020 i després, totes les pàgines rebudes seran revisades i valorades per un jurat qualificat que determinarà les millors. Els premis són en metàl·lic i ronden entre els 200€ i els 1.200€. Al novembre, s'exposaran totes les obres finalistes i guanyadores a la Mostra del Còmic.

També ja es poden votar les candidatures del 27è Premi Ivà al/a la millor historietista professional. En aquesta ocasió, les persones candidates són: l'Enrique Ventura, el Josep Homs, el Kap, el Max i la Montse Clavé. El vot popular decidirà qui és el/la professional que rep el premi enguany.

Un any més, aquest concurs ofereix una plataforma a joves que s'inicien en aquesta disciplina, en un moment on moltes de les activitats relacionades amb els còmics han hagut de ser posposades o anul·lades per la situació sanitària actual.