Reforç de la neteja i desinfecció dels espais públics de la ciutat

L'Ajuntament de Cornellà ha reestructurat en els darrers mesos el servei de neteja viària i de recollida dels contenidors d'escombraries d'acord amb les necessitats que han anat sorgint des de l'inici de la crisi de la Covid-19. S'han reforçat les tasques de desinfecció, s'han canviat alguns horaris i freqüència de recollida en vista de les mesures de protecció que calia prendre, i també davant de certs canvis en l'ús dels contenidors per part de la població.

Desinfecció de l'espai públic

Una màquina específica per a desinfectar l'espai públic que es va adquirir aquesta primavera ara s'ha destinat a la neteja dels jocs infantils. Es fa de dilluns a dijous cada nit, de 23 a 7 hores, quan un equip de treball recorre totes les àrees de jocs infantils de la ciutat, que queden desinfectades dues vegades per setmana.

A més, de dilluns a divendres, cada matí surten dos equips de treballs destinats a la desinfecció de bancs públics i alguns elements com baranes, etc., elements que queden nets i desinfectats dues vegades per setmana. Aquests tipus de serveis s'han posat en marxa des de la fi del confinament i han suposat un cost extra de 8.000 euros mensuals.

També es desinfecten els contenidors cada nit, i cada tres dies, es neteja el seu entorn (les plataformes) amb aigua a pressió. I es netegen també amb aigua a pressió els carrers principals de la ciutat, segons un recorregut que els equips que se n'encarreguen completen cada 48 hores.