No et relaxis durant les vacances: sigues responsable aquest estiu i cuida’t contra la Covid-19

Durant els mesos de juliol i agost, són moltes les persones que agafen vacances. Aquest estiu, però, és molt diferent de d'altres anys perquè estem vivint una situació d'incertesa per la crisi del coronavirus. Cornellà, en concret, en aquests moments està vivint un episodi de rebrots i és per aquesta raó que l'Ajuntament de Cornellà ha fet una crida a la responsabilitat social per a seguir les normes de prevenció contra la Covid-19 i aturar l'onada de contagis del virus. És molt important que la població local no es relaxi durant aquest estiu i que acompleixi totes les normes de seguretat contra la pandèmia.

En aquests moments, es recomana a la població limitar els seus desplaçaments i disminuir la circulació per les vies d'ús públic. El més important, però, és seguir respectant les mesures higièniques de protecció individual i col·lectiva establertes des de fa setmanes, que són: ús obligatori de la mascareta als espais públics a partir dels 6 anys d'edat, mantenir la distància física mínima d'1'5 metres sempre que sigui possible i rentar-se les mans amb freqüència -preferiblement, amb gel hidroalcohòlic-.

També es demana que la població redueixi les seves reunions amb familiars i amics a deu persones, tant en l'àmbit privat com públic i, de moment, s'han prohibit les visites a les residències de gent gran amb la finalitat d'evitar contagiar aquest col·lectiu summament vulnerable en aquesta pandèmia.

Tot i estar en un període vacacional, continua sent recomanable sortir el mínim possible de casa si no és per a realitzar activitats essencials, com ara rebre assistència sanitària, per a anar a entitats financeres, per a cuidar els horts propis o comprar productes de primera necessitat.

L'Ajuntament de Cornellà demana que la població sigui especialment responsable durant aquesta situació i que respecti totes les mesures, ja que per a poder tornar com més aviat possible a la nova normalitat és fonamental actuar amb responsabilitat i amb l'estricte compliment de les mesures higièniques i de seguretat.