Aquest estiu més que mai, deixa volar la teva imaginació amb la lectura

La lectura és una de les propostes d’estiu més recomanables, especialment aquest any on les limitacions per a evitar el contagi de la Covid-19 ens demanen romandre a casa i limitar les nostres sortides. Deia Jorge Luis Borges que “dels diversos instruments inventats per l’home, el més sorprenent és el llibre perquè tota la resta són extensions del seu cos… Només el llibre és una extensió de la imaginació i de la memòria”. I precisament per aquest motiu, un llibre pot ser el nostre millor amic durant les nostres vacances.

WEB DE LA XARXA DE BIBLIOTEQUES DE CORNELLÀ
  E-BIBLIO (PRÉSTEC DE LLIBRES ELECTRÒNICS)
   

En aquest sentit i amb la intenció de proposar bones lectures, la Xarxa de Biblioteques de Cornellà ha triat un parell de monogràfics per a adults i infants. Aquestes propostes les trobareu en línia al catàleg Aladí.

No dar de comer al oso”, de Rachel Elliott, és el llibre recomanat per a un públic adult. La història explica que tots els camins de la Sydney porten a St. Yves, un poble anglès fictici, on va estiuejar fins als deu anys, quan va perdre la seva mare. Ara és adulta i s’enfronta a un nou aniversari, que no vol celebrar amb la seva parella, la Ruth. Així que decideix tornar a St. Yves. Aquest fet canvia la seva vida, la del seu pare i fins i tot la d’alguns habitants del poble. Un retrobament amb els records que un voldria oblidar.

Aquesta novel·la tan íntima i delicada té moments tremendament divertits, que fan que l’escriptora i psicoterapeuta Rachel Elliott et captivi. Els seus protagonistes han d’acceptar el que els porta la vida, mirar ben endins per saber qui són i trobar el seu camí cap a la felicitat. Complicat, oi?

Aquest és l’enllaç permanent del llibre a l’Aladí per si el voleu llegir aquest estiu.

 

 

 

 

I pel que fa al públic infantil, la recomanació que fa la Xarxa de Biblioteques és “Totes les coses” de  Gaïa Stella. Es tracta d’un vocabulari en forma de llibre-joc adreçat a nens i nenes d’entre 3 a 5 anys on l’Olga, la protagonista del llibre, ens ensenya totes les coses que hi ha en una casa segons els seus ulls: coses que trobo a la cuina, coses sobre les quals puc seure, coses que puc perdre, coses amb les quals puc fer llum… Cada tema és una doble plana i les il·lustracions fetes amb colors pastel i amb un aire antic són molt clares. És un llibre per passar-s’ho bé, a més de servir com un reforç per aprendre nou vocabulari.

Però qui és l’Olga? A la darrera pàgina podrem saber més coses de la protagonista que ens ha estat acompanyant per la casa.

Si voleu aprofitar aquestes setmanes vinents per a gaudir d’aquesta lectura, aquest és el seu enllaç a l’Aladí