Cornellà participa a la Setmana Europea de la Mobilitat amb reptes individuals o familiars

Cornellà s'ha sumat a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que es porta a terme del 16 al 22 de setembre sota el lema "Per una mobilitat sense emissions". L'objectiu principal d'aquesta iniciativa continental és potenciar l'ús del transport sostenible -com la bicicleta, els vehicles elèctrics, el transport públic o els desplaçaments a peu-, conscienciant a la població dels beneficis que aquest aporta a la salut de les persones. Per a aconseguir-ho, s'ha programat un seguit d'activitats que aquest any s'han adaptat a la casuística actual i que es podran desenvolupar de manera individual o familiar, a través d'aplicacions mòbils.

Una d'aquestes propostes és la Baixcicletada, que es podrà desenvolupar fins al 27 de setembre. És la 17a edició de la pedalada comarcal que enguany, a causa del coronavirus, ha canviat de format. Aquesta vegada, els participants es podran moure pels 9 municipis participants -entre els quals es troba Cornellà- i ho podran fer de manera individual o familiar sumant quilòmetres fins al darrer dia de l'activitat. El/la ciclista que més quilòmetres hagi fet, guanya. Hi ha quatre categories: familiar, individual, intermunicipal i per quilòmetres. Els guanyadors/es de cadascuna d'aquestes disciplines rebrà premis i també se sortejarà una bicicleta, gentilesa de Bicibox. Per a participar, cal descarregar-se l'APP Ciclogreen i registrar-se per a comptabilitzar els recorreguts.

Una altra de les activitats previstes és Futuremob, organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta proposta està formada per 3 reptes individuals de 30 dies de durada cadascun que tenen a veure amb el foment del transport responsable amb el medi ambient i amb la salut de les persones. Trobareu la informació detallada aquí per a participar. L'AMB també proposa l'activitat "30 dies en bici", una campanya de foment de la mobilitat pedalable que té com a objectiu animar cada cop més gent a passar-se a la bici com a mitjà de transport quotidià. Per a participar, ens hem de fotografiar un mínim de 21 dies portant una bici per la zona metropolitana i compartir aquestes instantànies a Instagram amb les etiquetes #30diesAMBbici, #30DEB i #AMBbici. Entre els participants, a l'octubre es sortejarà una bicicleta elèctrica plegable.

Una guia de mobilitat sostenible de Cornellà

Cornellà fa temps que fomenta els desplaçaments sostenibles entre la ciutadania amb diferents actuacions encaminades a la conscienciació dels diferents models de mobilitat sostenible i saludable. Una de les darreres actuacions municipals ha estat l'edició d'una guia de mobilitat sostenible local, on es presenten totes les opcions existents a la localitat.

En aquesta guia, es mostren els nous carrers i carrils de convivència, l'ampliació dels carrers sense cotxes els diumenges, la xarxa de camins escolars i diferents rutes per a conèixer la ciutat a peu. També apareixen les novetats en el transport: el nou aparcament d'intercanvi del carrer Sevilla, la millora de l'accessibilitat de les parades de transport públic, la instal·lació de parades dobles a la ctra. d'Esplugues i a la ctra. de Sant Boi, a més dels nous carrils exclusius per al bus i per a la bicicleta a l'avinguda de Can Corts i l'av. Pablo Picasso.

A la guia també hi ha un apartat sobre la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal, amb l'ampliació de la xarxa ciclable municipal, que ara disposa de 24 quilòmetres; dels serveis del Bicibox i de l'E-Bicibox; i també s'informa dels ajuts per a l'adquisició de bicicletes elèctriques per a empreses i autònoms.

En el fulletó, que és virtual, també trobareu informació sobre les bonificacions per a la compra dels vehicles elèctrics i els punts de recàrrega ràpida existents a Cornellà.