Cornellà registra 329 sancions de patinets i d’altres vehicles de mobilitat personal durant 2020

Segons ha informat la Guàrdia Urbana, en el que portem de 2020, s'han formalitzat 329 multes per l'incompliment de les ordenances de circulació relatives als vehicles de mobilitat personal com patinets elèctrics, plataformes amb rodes, ginys sense motor o cicles. Tot i que encara no ha acabat setembre, aquest és el mes amb més infraccions registrades (66), seguit de febrer (65 multes) i març (54).

Aquest tipus de vehicles són especialment sostenibles i en els darrers anys, Cornellà i d'altres ciutats metropolitanes han experimentat el foment d'aquests vehicles com a forma habitual de desplaçaments unipersonals entre la ciutadania. Tot i els beneficis que els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) aporten a les ciutats -no contaminen, eviten caravanes i no ocupen gaire espai a l'hora de ser aparcats-, poden arribar a ser perillosos per a les persones que es desplacen a peu. És per aquesta raó que s'han establert unes normes de circulació per a, principalment, protegir als vianants dels VMP, evitant que circulin per les voreres. Precisament, aquesta és la principal causa de sanció a Cornellà.

Conduir de forma negligent i per la vorera (82 infraccions), a més de circular més d'una persona en un VMP (64 multats) i no portar casc homologat (57 sancionats) són els tres tipus de multes més habituals entre els conductors d'aquests mitjans de transport en el decurs d'aquest any a la ciutat. L'incompliment d'aquestes normes de circulació poden ser sancionats amb multes de fins a 500 euros.

Recordem que les normes de circulació comunes de tots els VMP són que les bicicletes i els patinets elèctrics no poden circular per les voreres,  que han de respectar els sentits de circulació de cada via i que han d'estar dotats de frens, timbres, llums i elements reflectors. A més, en el cas concret dels patinets, han de circular preferentment pels carrils bici, tot i que també poden circular per passejos i voreres àmplies -d'almenys 3 metres d'amplària- sempre que no superin els 10 km/h. Els menors de 16 anys no poden conduir patinets elèctrics i els patinets de menys d'un metre de llarg tenen prohibida la circulació per la calçada. A més, els conductors i conductores de patinets elèctrics estan obligats a portar casc homologat. Per a resoldre qualsevol dubte o consulta, podeu enviar un correu electrònic a l'adreça ocirculacio@aj-cornella.cat.

També podeu consultar totes les normes de circulació dels VMP aquí.