Les biblioteques de Cornellà recuperen la normalitat des d’avui

Després del confinament, moment en què les biblioteques van estar tancades, i després dels darrers mesos quan els tres equipaments van adaptar els seus serveis a la situació d'inestabilitat per la Covid-19 -només oferint servei de préstec i amb cita prèvia-, a partir d'avui, 21 de setembre, les Biblioteques de Cornellà (Central, la Marta Mata i la Sant Ildefons) obriran les portes amb normalitat i tornaran a oferir els seus serveis de la manera habitual, però aplicant les actuals normes de prevenció.

Els usuaris i usuàries podran accedir de nou lliurement a les sales de les biblioteques i tindran accés a la col·lecció, així com també al servei de consulta a Internet. Per a garantir la seguretat de tothom, l'aforament es reduirà al 50% a les tres biblioteques, es prendran mesures per a mantenir la separació d'1'5m entre els punts de lectura, es reforçarà la neteja dels espais i s'habilitaran dispensadors de gel hidroalcohòlic a cadascuna de les sales. A més, cal tenir en compte que igual que a la resta d'equipaments públics, l'ús de la mascareta és obligatori per a majors de 6 anys, cal mantenir la distància de seguretat i rentar-se sovint les mans.

D'altra banda, la Xarxa de Biblioteques de Cornellà està treballant per a tornar a oferir activitats culturals i de foment de la lectura per a totes les edats, destacant els Clubs de Lectura de diferents temàtiques que s'ofereixen a cadascuna de les biblioteques, i també les activitats adreçades als infants. La intenció és que totes aquestes propostes es puguin desenvolupar de manera presencial i virtual. L'objectiu és garantir l'accés a la lectura i a la cultura d'una manera segura.

També a partir d'avui, els horaris de les biblioteques de Cornellà tornaran a ser els habituals:

Biblioteca Sant Ildefons: les tardes de dilluns a divendres, de 15:30h a 20:30h. I els matins, dimarts i dissabtes, de 10h a 14h

Biblioteca Marta Mata: les tardes de dilluns a divendres, de 15:30h a 20:30h. I els matins, dimarts i dissabtes, de 10h a 14h

Biblioteca Central: de dilluns a divendres, de 15:30h a 20:30h i els matins de dimecres i dissabte, de 10h a 14h

Podeu consultar aquesta i d'altres informacions a la web de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà