Mantenir les mesures de seguretat és fonamental per aturar els contagis de la COVID-19

La situació d'incertesa i restriccions que estem vivint per culpa de la pandèmia de la malaltia COVID-19 continuen sent presents per a tothom. Tot i les molèsties que poden suposar, és molt important seguir mantenir les mesures de prevenció per, entre tots, ser responsables i aturar els contagis d'aquest virus.

En aquests moments, es recomana a la població limitar els seus desplaçaments i disminuir la circulació per les vies d'ús públic: sortir el mínim possible de casa si no és per a realitzar activitats essencials. El més important, però, és seguir respectant les mesures higièniques de protecció individual i col·lectiva establertes des de fa setmanes, que són: ús obligatori de la mascareta als espais públics a partir dels 6 anys d'edat, mantenir la distància física mínima d'1'5 metres sempre que sigui possible i rentar-se les mans amb freqüència -preferiblement, amb gel hidroalcohòlic-. 

També es demana que la població redueixi les seves reunions amb familiars i amics a deu persones, tant en l'àmbit privat com públic i, de moment, s'han prohibit les visites a les residències de gent gran amb la finalitat d'evitar contagiar aquest col·lectiu summament vulnerable a la malaltia.

Ahir, 21 de setembre, la Generalitat va aprovar la RESOLUCIÓ SLT/2266/2020, que introdueix una modificació a la normativa actualment vigent, per permetre augmentar fins a un 70% l'aforament dels espectacles culturals a les ciutats de l'àrea metropolitana, com és el cas de Cornellà, sempre que es mantinguin les mesures de seguretat indicades.

L'Ajuntament de Cornellà demana que la població sigui especialment responsable durant aquesta situació i que respecti totes les mesures, ja que per a poder tornar com més aviat possible a la normalitat és fonamental actuar amb responsabilitat i amb l'estricte compliment de les mesures higièniques i de seguretat.

 

Normativa a tenir en compte: