Corpus 2009: propostes i escenaris per a tots els gustos i edats

El Corpus destaca per la participació de les entitats i les associacions en la seva organització, un fet que la converteix en una festa diversa, participativa, oberta i de convivència.

A tots els barris s’instal·laran escenaris, arribarà la música de les orquestres i les activitats per a tota la família per facilitar la participació dels veïns en una festa que programa des de les activitats més tradicionals, com les trobades castelleres, fins a la Festa de l’Escuma, que es recupera després de les restriccions d’aigua de l’any passat.

Artistes de primer nivell

L’actual situació de crisi econòmica mundial ha portat l’Ajuntament a buscar fórmules d’acord amb empreses i entitats per mantenir el nivell de la nostra Festa Major sense haver d’incrementar el pressupost. L’acord signat amb Unión Radio permetrà que Cornellà sigui escenari de l’actuació de grups i artistes de primer nivell, que la convertiran un any més en punt de trobada pels veïns de municipis propers.

A l’exterior del Parc Esportiu Llobregat s’instal·larà un gran escenari on actuaran els DJ més importants del panorama actual, amb la col·laboració de l’emissora Máxima FM. Al mateix escenari pujarà el grup Pignoise, que oferirà un concert gratuït en el marc de la seva gira d’estiu. El Corpus potencia aquesta zona del sud de la ciutat, que es caracteritza per la seva amplitud i bones comunicacions i que evitarà el col·lapse del centre.

Música a la plaça de Catalunya

La plaça de Catalunya acollirà el concert de Los Sirex, el retorn dels cornellanencs La Banda Trapera del Río i la música de Rosendo i de Los Chichos. Com a qualsevol Festa Major a la nostra tampoc falta el Ball d’envelat i s’organitzarà la primera edició del Festival de Cant de Cornellà amb la participació de membres d’entitats i dels alumnes de les escoles de cant i ball.

Trasllats per obres

Els treballs de millora del Centre de la ciutat han permès estrenar noves ubicacions per la Festa Major. El Castell serà l’escenari de la lectura del pregó i de la recepció de les entitats. La jornada castellera es trasllada a la plaça de l’Estació i s’estrena la plaça de Rosa Sensat com a espai de festa.

Conciliar vida laboral i familiar

L’Ajuntament continua treballant per facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral dels ciutadans, també en temps de Festa Major. És per això que, amb la col·laboració de les AMPA de la ciutat, s’organitza, un any més, el Divendres joc. Gràcies a aquesta alternativa s’obren els patis de quatre escoles de Cornellà on s’organitzaran activitats per als nens durant tot el dia. La iniciativa està coordinada per les AMPA que contracten monitors per tenir cura dels nens. La proposta està adreçada especialment als pares i mares que treballen fora de la ciutat i que, per tant, no tenen festa el divendres de Corpus, que si que és festiu a Cornellà. Les activitats es faran durant l’horari lectiu, on també hi haurà servei de menjador. Per poder beneficiar-se d’aquesta proposta cal comunicar-ho prèviament als centres educatius.
 

  Programa Corpus 2009