Actualització de mesures preventives per contenir la Covid-19, vigents fins al 14 de març

A partir del 8 de març entren en vigor algunes modificacions de les mesures especials de contenció de la Covid-19. La progressió de les dades epidemiològiques en aquesta tercera onada, que millora a un ritme molt lent, obliga a actuar amb molta precaució i aconsella el manteniment del gruix de les mesures de prevenció.

No obstant això, s’introdueixen canvis que modifiquen alguns dels aspectes que ja recollien les resolucions generals anteriors. La principal flexibilització aquesta setmana és el nou horari per a restaurants i bars, que podran obrir de 7.30 h a 17 h de forma ininterrompuda. També hi ha altres modificacions a les mesures que afecten la presencialitat a les universitats, limitada al 30 % de l’aforament i a l’esport, ja que es reobren els vestidors per a aquells usuaris que no puguin dutxar-se a casa. Així com també la possibilitat de mantenir trobades de màxim sis persones, però sense limitació de bombolles.

El nou paquet de mesures estarà vigent almenys fins al 14 de març. Podeu consultar l'evolució de les dades epidemiològiques a través d'aquest enllaç del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Dades COVID (àrea Metropolitana Sud)

 

Aquestes són algunes de les indicacions més destacades recollides al decret:

 • Activitats socials. Limitació a 6 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.
 • Mobilitat. Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.  La mobilitat laboral només és permet quan no es pot teletreballar. Comarca: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. Permesa la mobilitat en l’àmbit escolar sense pernoctació.
 • Confinament nocturn. No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.
 • Empreses. S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible. Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables. 
 • Hostaleria. Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili. Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.
 • Activitats culturals. Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.
 • Comerç i centres comercials. 30% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes i serveis essencials, com ara l’alimentació, els productes higiènics, els centres de veterinària, les llibreries, les perruqueries, els centres d’estètica, els concessionaris d’automòbils i els centres de jardineria. Establiments i locals comercials de més de 400 m²: aplicació de l’aforament sobre aquesta superfície màxima.
 • Esport. Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure i piscines oberts amb un aforament màxim del 50%. Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30%. Sense ventilació i qualitat de l’aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l’ús de vestidors. Competicions: només en categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars federades a partir de 16 anys.
 • Activitats recreatives. Equipaments cívics: permeses activitats a l’aire lliure de tipus físic o d’entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d’un màxim de 6 persones. Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%. Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.
 • Universitats i escoles. Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l’augment de la presencialitat simultània restringida fins a un màxim del 30% de l’alumnat de cada universitat. Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l'activitat presencial. ESO, primària i infantil: presencialitat plena. 
 • Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla). Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

 

Certificat autoresponsable de desplaçament

Protecció Civil demana que els ciutadans omplin un certificat d’autoresponsabilitat en el cas que vulguin realitzar un desplaçament de força major o algunes de les excepcions de mobilitat previstes. Entre les causes de força major hi ha el desplaçament per anar a la feina, per motius mèdics o per cuidar una persona dependent, entre d’altres.

Certificat autoresponsable de desplaçament

 

RESOLUCIÓ SLT/275/2021, de 5 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Més informació al web del departament de Salut

Limitació d'actes i concentracions a la via pública per la Covid-19 a CORNELLÀ DE LLOBREGAT

 

A Cornellà #somresponsables i seguim les indicacions de les autoritats sanitàries per protegir-nos i protegir als nostres familiars i amics. Per això hem de tenir present:

MINISITE_SGUERETATCOVID.png

 • Mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres a la via pública i en espais tancats
 • Rentar-se les mans de manera freqüent o fer servir gel hidroalcohòlic
 • Ús obligatori de la mascareta
 • Caminar per la dreta a la vorera i a la via pública