Aigües de Barcelona i Cetaqua demostren l’ús d’aigua regenerada per a l’agricultura, a través de l’hort urbà REGREEN a Cornellà

Aigües de Barcelona i Cetaqua demostren l’ús d’aigua regenerada per a l’agricultura, a través de l’hort urbà REGREEN a Cornellà
Foto: Aigües de Barcelona

Aigües de Barcelona i Cetaqua, amb l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, en el seu compromís amb l’acció climàtica i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), han inaugurat, a la Central Cornellà, l’hort urbà REGREEN, un projecte pilot d’innovació que té com a objectiu demostrar el potencial de l’ús d’aigua regenerada per a l’agricultura hidropònica a l’entorn urbà. 

L’agricultura hidropònica consisteix en el cultiu de plantes utilitzant substrats minerals en lloc de sòl agrícola, cosa que permet estalviar consum d’aigua i fertilitzants i obtenir uns cultius d’alta qualitat mitjançant el control de les dosis de nutrients. Aquest tipus de cultius es poden desenvolupar en condicions desfavorables, com és el cas de les ciutats, on l’aigua i l’espai són escassos, fet que suposa un gran avantatge respecte a l’agricultura mitjançant reg convencional.

En el context actual d’emergència climàtica, on el dèficit hídric dels territoris és una evidència, la necessitat de trobar solucions circulars encara es fa més evident. L’ús de recursos hídrics alternatius com l’aigua regenerada es presenta com una de les grans opcions per fer front a aquest gran repte.  Durant els propers mesos, el pilot demostratiu REGREEN, ubicat actualment al municipi de Cornellà, recorrerà altres municipis de l’àrea metropolitana per tal de conscienciar la societat sobre el potencial de l’aigua regenerada i els beneficis que aquesta aporta.

L'acte de presentació va tenir lloc aquest dilluns 18 de juliol, amb la presència, entre d'altres, de Carlos Montero, director general de Cetaqua; Rubén Ruiz, director general d'Aigües de Barcelona; i Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat.

 

Llegir la nota de premsa completa:

Web Aigües de Barcelona