Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà renoven l’aliança per no deixar ningú enrere

El protocol signat avui dona continuïtat al que ja s’aplica al municipi des de 2017 per no tallar l’aigua a ningú que no la pugui pagar.
Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà renoven l’aliança per no deixar ningú enrere
L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, amb Rubén Ruiz, director general d’Aigües de Barcelona.

L'Ajuntament de Cornellà i Aigües de Barcelona han signat avui dilluns la renovació del protocol per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica, donant continuïtat al signat el març de 2017. L’objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d’aigua a qui no el pugui pagar per manca de recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

El protocol se suma a les mesures posades en marxa unilateralment des de 2012 per Aigües de Barcelona per no tallar l’aigua a ningú que no la pugui pagar. A més de garantir l’aigua, la companyia disposa d’un Fons de Solidaritat per ajudar a pagar el consum d’aigua a les famílies amb dificultats. Aquest fons, que es gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l’àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona, ja ha bonificat la factura de l’aigua a més de 44.000 famílies en situació de vulnerabilitat, amb una inversió superior als 19 milions d’euros. A Cornellà de Llobregat, s’han atorgat ajudes a més de 1.600 famílies, a les quals s’han destinat més de de 900.000 euros.

Llegir la nota de premsa completa

 

La trobada ha servit també per donar inici al projecte ONA, (Ocupació, Necessitats Bàsiques i Apoderament), que impulsa Aigües de Barcelona, juntament amb Creu Roja i Tàndem Social, des de la seva voluntat per contribuir a la recuperació econòmica i social i en el seu compromís amb les persones en risc de vulnerabilitat. La iniciativa té com a objectiu apoderar les persones beneficiàries del Fons de Solidaritat, amb un programa innovador i transformador, de dos anys de durada, que combina la cobertura estable de les necessitats bàsiques amb un programa específic de millora de l’ocupabilitat i el desenvolupament de competències.