Aixecament del toc de queda, i modificacions en les mesures de salut pública per a la contenció de la Covid-19

El 9 de maig va acabar l’estat d’alarma a Espanya, amb la qual cosa, han decaigut algunes de les mesures més estrictes de limitacio de moviments establertes per controlar els contagis de la Covid-19, com és el cas del toc de queda, i el confinament perimetral de Catalunya. De tota manera, la situació de la pandèmia obliga a seguir complint amb algunes restriccions, i a continuar actuant amb tota la prudència necessària, per la seguretat d'un mateix i de tothom.

Des del 9 de maig, per tant, s'ha acabat el confinament nocturn i perimetral a tot Catalunya. Si la Generalitat volgués, podria tornar a limitar la mobilitat en funció de l’evolució de la pandèmia, però caldria tenir l’aval del TSJC. Per ara, està previst mantenir les mesures actuals fins al 23 de maig, tot i que cal tenir present que les mesures s'ajusten a l'evolució positiva o negativa de la pandèmia. 

Pel que fa al nombre de persones permès a les reunions o trobades socials, es manté en sis persones. No hi ha límit pel que fa a les bombolles de convivència, però el Procicat recomana fer un ús responsable d’aquesta possibilitatAixí mateix, els bars i restaurants poden obrir fins a les 23.00 hores, amb un màxim de 4 persones per taula (entre altres limitacions pel que fa a l'aforament, distància, etc.). Els comerços poden fer l'horari habitual (les botigues de conveniència, només fins a les 23.00 h). S’autoritza també la reobertura dels parcs d’atraccions amb un aforament del 30 % i s’amplia també l’horari per activitats esportives i culturals fins les 23.00 h. Els actes religiosos poden fer-se amb normalitat limitant l'aforament al 50%, mentre que les discoteques i sales de festes continuen tancades.

Detall de les restriccions a tot Catalunya

 

Més informació

Podeu consultar l'evolució de les dades epidemiològiques a través d'aquest enllaç del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Dades COVID (Cornellà de Llobregat)

 

RESOLUCIÓ SLT/1392/2021, de 7 de maig, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.