Alerta per les baixes temperatures i risc de forts vents

Alerta per les baixes temperatures i risc de forts vents
Temperatures baixes durant el cap de setmana.

Davant la situació d'onada de fred, des de l'Ajuntament de Cornellà es prenen una sèrie de mesures cap a les persones més vulnerables, en actuacions coordinades entre els Serveis Socials municipals, la Guàrdia Urbana i la Creu Roja de Cornellà. Dins de les actuacions que es fan cada hivern, s'inclouen les trucades i visites a persones grans i altres col·lectius vulnerables, per orientar-los sobre com actuar davant de situacions de fred extrem i donar-los suport si cal.

D'altra banda, es realitza un seguiment de les persones sense un lloc per dormir ni recursos per resoldre-ho per evitar que s'estiguin al carrer davant la baixada de temperatures. En el moment en què es detecta algun cas a a la ciutat es posa en marxa el protocol d'atenció a les persones sense llar coordinat pel departament d'Acció Social per avaluar la situació personal i obrir totes les vies necessàries per aconseguir que aquella persona surti del carrer. També es valora que el seu estat o conducta no impliquin problemes físics o psíquics greus, que comportin la necessitat de ser atesos pels serveis mèdics.

En cas que s'hagi d'actuar amb celeritat, la Guàrdia Urbana pot traslladar la persona sense sostre al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) que atén qualsevol situació d'urgència i d'emergència social a la ciutat, durant les 24 hores dels dia, els 365 dies de l'any. El CUESB compta amb un centre d’acolliment nocturn d’emergències, que té l’objectiu de prevenir les conseqüències que pot tenir una baixada de temperatures en les persones que pernocten a la via pública.


VENTCAT i NEUCAT, en prealerta

Els plans especials d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) i per risc de neu (NEUCAT) es troben en fase de Prealerta, segons ha informat el Procicat. A Cornellà no està previst que arribin les nevades però sí que durant dissabte 9 a la tarda i diumenge 10 al matí hi hagi ventades importants.

Consulteu els consells d'autoprotecció per a la població: http://interior.gencat.cat/ventades

  Protecció Civil Cornellà

  Procicat


Què fer en cas d'onada de fred?

Consulteu algunes de les recomanacions que ofereix el departament d'Interior de la Generalitat per a en cas d'onada de fred, com ara si us heu de desplaçar, informar-vos de l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir, evitar que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries, a casa vigilar amb els aparells de calefacció, etc.

Recordeu que us podeu descarregar l'aplicació gratuïta de Seguretat Ciutadana per posar-vos en contacte ràpidament amb el cossos de seguretat i comunicar qualsevol incidència, situació d'alarma o dubte que tingueu. L'APP compta amb servei de marcació ràpida, essencial per a l'atenció d'emergències, i contingut pedagògic com consells de prevenció del delicte, seguretat vial i primers auxilis.

Descarrega consells contra el fred